Teraz sa priznajte! Ako dlho už pokukujete po tejto surovine, ale doteraz ste nenašli odvahu ju vyskúšať?
Tak či medzi tieto nerozhodné patríte aj vy, a narazili ste na tieto recepty s tempehom, už nie je cesty späť!
Vezmite si ho k ruke, vyberte jeden recept a pustite sa do tej pravej zdravej jazdy. Všetky naše varianty sú úplne skvelé a môžeme vám garantovať úplnú spokojnosť s výsledným pokrmom!
Tak ktorú dobrotu si pripravíte ako prvú?
Naše recepty
Čo je tempeh?
Z čoho tempeh vlastne je? Je pokrm vyrobený zo sóje, ktorý bol prvýkrát vyrobený v Indonézii a prvá zmienka o ňom pochádza z 19. storočia.
Je to hmota podobná upečenej buchte, ktorá je vyrobená z varených a mierne fermentovaných sójových bôbov.
Od 70. rokov 20. storočia sa tempeh stáva ľahko dostupnou surovinou aj v západných krajinách a dostáva sa tak do jedálnička najmä medzi vegetariánmi a vegánmi, ako bežná náhrada za mäso.
Táto fermentácia pomáha rozkladať kyselinu, ktorú sója obsahuje, čo robí tempeh lepšie stráviteľným.
Tempeh sa dá upravovať a pripravovať na najrôznejšie spôsoby. Osmažte si ho na kokosovom oleji a podávajte ho ku kuskusu, alebo ním nahraďte mleté hovädzie mäso a vyrobte si vegetariánsky burger alebo ho nakrájajte nadrobno, prípadne aj nastrúhajte a pridajte si do polievky alebo bezmäsého chilli noc carne.
Tempeh je známy pre svoju mierne pikantnú orechovú, zemitú chuť, ktorá je niekedy prirovnávaná k chuti húb.