Tenké palacinky s lososom a kôprovou omáčkou

Tenké palacinky s lososom a kôprovou omáčkou

Že sa k lososovi hodí kôpor nie je žiadne tajomstvo, ale že si táto dvojka skvele rozumie aj s nadýchanou plačinkou ste možno netušili.

Ingrediencie

  • 8 palaciniek
  • 400 g lososa bez kože
  • 300 ml vývaru
  • 150 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice múky
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžica oleja
  • 2 lyžice kôpru
  • soľ
  • korenie
  • cukor
  • ocot

Postup

  • V hrnci nechajte rozpustiť maslo, pridajte múku a pomaly zasmažte na zápražku
  • Zalejte vývarom, pridajte soľ, korenie a priveďte do varu
  • Varte približne 20 minút
  • Lososa opečte na maslea potom ho vidličkou natrhajte na kúsky/ plátky
  • Do omáčky pridajte smotanu a nadrobno natrhaný kôpor, krátko povarte a odstavte z platne
  • Dochuťte cukrom a octom
  • Každú palacinku naplňte časťou lososového mäsa, zarolujte a prelejte kôprovou omáčkou
palacinky s lososom a kôprovou omáčkou
Zdroj: foodnetwork.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.