Že sa k lososovi hodí kôpor nie je žiadne tajomstvo, ale že si táto dvojka skvele rozumie aj s nadýchanou plačinkou ste možno netušili.
Ingrediencie
- 8 palaciniek
- 400 g lososa bez kože
- 300 ml vývaru
- 150 ml smotany na varenie
- 2 lyžice múky
- 2 lyžice masla
- 1 lyžica oleja
- 2 lyžice kôpru
- soľ
- korenie
- cukor
- ocot
Postup
- V hrnci nechajte rozpustiť maslo, pridajte múku a pomaly zasmažte na zápražku
- Zalejte vývarom, pridajte soľ, korenie a priveďte do varu
- Varte približne 20 minút
- Lososa opečte na maslea potom ho vidličkou natrhajte na kúsky/ plátky
- Do omáčky pridajte smotanu a nadrobno natrhaný kôpor, krátko povarte a odstavte z platne
- Dochuťte cukrom a octom
- Každú palacinku naplňte časťou lososového mäsa, zarolujte a prelejte kôprovou omáčkou