Ako na vylepšenie obyčajnej ovsenej kaše? Tento recept ponúka hneď 3 spôsoby, ako to urobiť. Ktorý by sa vám pozdával?
Ingrediencie:
- 160 g ovsených vločiek
- 600 ml mlieka, jeho náhradky (sójového, kokosového, ovseného) alebo vody
- štipka soli
Postup:
- Všetky ingrediencie dajte do hrnca a priveďte do varu.
- Za občasného miešania (hlavne ku koncu) varte asi 5-6 minút.
Tipy na dochutenie:
Ovsená kaša s jablkami a černicami
Ingrediencie (množstvo zvoľte podľa vlastnej chuti a potrieb):
- jablko
- černice
- med
Postup:
- Jablko olúpte, nastrúhajte a pridajte ku kaši spolu s černicami a medom.
Banánová kaša s mandľami a škoricou
Ingrediencie:
- štipka škorice
- mak
- javorový sirup
- banán
- mandľové plátky
Postup:
- Kašu posypte škoricou, makom, pokvapkajte javorovým sirupom a ozdobte na kolieska nakrájaným banánom a mandľovými plátkami.
Jablková kaša s javorovým sirupom a pekanovými orechmi
Ingrediencie:
- jablko
- pekanové orechy
- javorový sirup
Postup:
- Kašu zmiešajte s nastrúhaným jablkom, pokvapkajte sirupom a ozdobte opraženými pekanovými orechmi.