Tieto recepty na mäsové nátierky ponúkajú tie najrozmanitejšie ingrediencie a postupy.
Hľadáte originálne pokrmy, ktoré sa budú vaši hostia opakovane dožadovať?
V tom prípade sa inšpirujte a obohaťte svoj jedálniček o veľmi zaujímavé chute.
Naše recepty
Upečte si vlastné pečivo. Recepty na rožky, žemle a bagety sú jednoduché a zvládnete ich raz dva.
Prečo jesť mäso?
Pokiaľ nie ste vegetariáni, asi uznáte, že kvalitné mäso chutí jednoducho skvele a malo by byť súčasťou vyváženej stravy.
Aké sú ďalšie dôvody na jedenie mäsa?
- Obsahuje proteín. Bielkoviny obsahujú všetky aminokyseliny, ktoré sú nevyhnutné pre zdravie človeka.
- Je bohaté na železo , ktoré pomáha predchádzať anémii. Železo z mäsa vstrebáva telo lepšie ako to, ktoré je obsiahnuté v rastlinných potravinách, ako je zelenina.
- Obsahuje zinok , ktorý ovplyvňuje správnu funkciu celého imunitného systému a funguje ako prevencia ochorení.
- Pomáha udržiavať svalovú hmotu , pretože obsahuje kvalitné bielkoviny, ktoré zabraňujú strate svalov, ktorá je spôsobená starnutím.
- Posilňuje kosti. Ukázalo sa, že bezmästá strava obsahuje nižšie množstvo vápnika, vitamínu D, vitamínu B12, bielkovín a omega-3 mastných kyselín, ktoré hrajú dôležitú úlohu v udržiavaní zdravia kostí.
- Posilňuje fungovanie mozgu. Živočíšne produkty, ako je mäso, sú jediným prírodným zdrojom vitamínu B12, ktorý podporuje vývoj mozgu u detí a pomáha správnej funkcii nervového systému.
- Zlepšuje zdravie srdca. Nedávne štúdie ukazujú , Že bielkoviny z chudého mäsa môžu pomôcť udržiavať zdravé kardiovaskulárne funkcie.
- Pomáha kontrolovať hladinu cukru v krvi , a to vďaka vysokému obsahu bielkovín a nízkemu obsahu sacharidov.
- Mäso je bohaté na selén , ktorý je antioxidantom a pomáha posilňovať správnu funkciu štítnej žľazy. Slúži aj ako pomoc pri prevencii proti rakovine.
- Napomáha s kontrolou váhy , pretože bielkoviny zasýtia na dlhú dobu a telo tak za deň potrebuje prijať menej kalórií.