Teplý toskánsky dip z bielych fazule

Teplý toskánsky dip z bielych fazule

Či už na posedenie s priateľmi, alebo len tak pre vás a vašu rodinu, tento božský dip vás rozhodne poteší. Fazuľa v kombinácii s rozmarínom, cesnakom a paradajkami sú úplne luxusné!

Ingrediencie

  • 2 plechovky bielych fazule cannellini, scedených a opláchnutých
  • 4 jarné cibuľky – biele a zelené časti, jemne nasekané
  • 4 strúčiky cesnaku, lisované
  • ½ šálky sušených paradajok, nasekaných
  • šťava z ½ citróna
  • 2 lyžičky čerstvého rozmarínu, nasekaného (alebo ½ lyžičky sušeného rozmarínu)
  • 1/4 lyžičky drvených vločiek červených čili papričiek (voliteľne)
  • 2 lyžice olivového alebo avokádového oleja + navyše na pokvapkanie
  • morská soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. V strednom hrnci zohrejte 1 polievkovú lyžicu olivového oleja na strednú teplotu.
  2. Restujte cibuľu, kým nezačne mäknúť asi 3-4 minúty.
  3. Pridajte lisovaný cesnak a restujte ďalších 30-60 sekúnd.
  4. Vmiešajte sušené paradajky, citrónovú šťavu, bielu fazuľu, 2 lyžice vody a rozmarín.
  5. Zakryte pokrievkou a zahrievajte 1-2 minúty.
  6. Preložte zmes do kuchynského robota a pridajte zvyšnú 1 polievkovú lyžicu oleja a rozmixujte do hladka.
  7. V prípade potreby pridajte horúcu vodu, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu (hladké a krémové).
  8. Akonáhle je zmes hladká, preneste na servírovaciu misku a posypte nasekanou jarnou cibuľkou a pokvapkajte olivovým olejom.
  9. Podávajte teplé s čerstvou zeleninou, krekry alebo tortilla chipsy na namáčanie.
Toskánska nátierka so sušenými paradajkami v miske s krekermi.
www.therealfoodrds.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.