Tento šalát je neuveriteľne dobrý! Kombinácia zemiakov, tvarôžku, húb, hrušiek a poľníka znie možno trochu podivne, ale nenechajte sa zmiasť. Výsledkom je totiž luxusný a zdravý pokrm, ktorý zaujme nejedného hosťa.
INGREDIENCIA
- 400 g malých zemiakov
- 400 g húb (šampiňóny, portobello alebo hliva ustricová)
- 125 g olomouckých tvarôžkov „kúsky s restovanou cibuľkou“
- 100 g poľníka
- 1 lyžica jablčného octu
- 1 zväzok jarnej cibuľky
- 2 hrušky
- olivový olej
- soľ a korenie
POSTUP
- Zemiaky dobre očistite a aj so šupkou ich uvarte v osolenej vode tak, aby zostali trochu pevnejšie, teda nerozvarené, pretože ich budete ešte opekať.
- Nechajte vychladnúť a ak je to potrebné, prekrojte na menšie kusy.
- Huby očistite a nakrájajte na kúsky.
- Jarnú cibuľku nakrájajte na kolieska.
- Na panvici rozohrejte olivový olej a opečte zemiaky dozlatista.
- Potom ich preložte do misy a na panvici opečte huby.
- Pokiaľ bude treba, použite trochu oleja navyše.
- Akonáhle huby zmäknú, pridajte k nim nakrájanú jarnú cibuľku a ešte chvíľku opekajte.
- Ku koncu pečenia pridajte syrečky a nakrájané hrušky.
- Už len krátko zahrejte, pretože pri dlhom opekaní by sa hrušky začali rozpadať.
- Opečenú hubovú zmes pridajte do misy k zemiakom, pokvapkajte octom a premiešajte.
- Na tanieri každú porciu doplňte listy poľníka a ešte teplé podávajte.
Máme pre vás aj ďalšie recepty na tie najlepšie šaláty zo zemiakov v klasickej aj diétnej úprave 7x inak. Inšpirujte sa!