Teplý zemiakový šalát s hubami a syrečky

Teplý zemiakový šalát s hubami a syrečky

Tento šalát je neuveriteľne dobrý! Kombinácia zemiakov, tvarôžku, húb, hrušiek a poľníka znie možno trochu podivne, ale nenechajte sa zmiasť. Výsledkom je totiž luxusný a zdravý pokrm, ktorý zaujme nejedného hosťa.

INGREDIENCIA

  • 400 g malých zemiakov
  • 400 g húb (šampiňóny, portobello alebo hliva ustricová)
  • 125 g olomouckých tvarôžkov „kúsky s restovanou cibuľkou“
  • 100 g poľníka
  • 1 lyžica jablčného octu
  • 1 zväzok jarnej cibuľky
  • 2 hrušky
  • olivový olej
  • soľ a korenie

POSTUP

  • Zemiaky dobre očistite a aj so šupkou ich uvarte v osolenej vode tak, aby zostali trochu pevnejšie, teda nerozvarené, pretože ich budete ešte opekať.
  • Nechajte vychladnúť a ak je to potrebné, prekrojte na menšie kusy.
  • Huby očistite a nakrájajte na kúsky.
  • Jarnú cibuľku nakrájajte na kolieska.
  • Na panvici rozohrejte olivový olej a opečte zemiaky dozlatista.
  • Potom ich preložte do misy a na panvici opečte huby.
  • Pokiaľ bude treba, použite trochu oleja navyše.
  • Akonáhle huby zmäknú, pridajte k nim nakrájanú jarnú cibuľku a ešte chvíľku opekajte.
  • Ku koncu pečenia pridajte syrečky a nakrájané hrušky.
  • Už len krátko zahrejte, pretože pri dlhom opekaní by sa hrušky začali rozpadať.
  • Opečenú hubovú zmes pridajte do misy k zemiakom, pokvapkajte octom a premiešajte.
  • Na tanieri každú porciu doplňte listy poľníka a ešte teplé podávajte.
Šalát zo zemiakov, srýčkov, húb, valeriány a hrušiek na tanieri s vedľa položenými vareškami a miskou s valeriánkou.
www.coronis.sk

Máme pre vás aj ďalšie recepty na tie najlepšie šaláty zo zemiakov v klasickej aj diétnej úprave 7x inak. Inšpirujte sa!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.