Najlepšie recepty na tuniakové cestoviny. Skvelé kombinácie chutí & ingrediencií

Cestovinové jedlá sú na prípravu jednoduché a dajú sa upraviť s najrôznejšími surovinami, ktoré máte doma k dispozícii.

Jednou z nich je aj tuniak, s ktorým chutia naozaj skvele.

Recepty na cestoviny s tuniakom je možné pripravovať na mnoho spôsobov. A my pre vás máme tie najlepšie!

Inšpirujte sa!

Chcete si uľahčiť varenie vajec? Inšpirujte sa našou recenziou na elektrické variče vajec a možno si ho aj vy zaobstaráte.

Prečo zaradiť tuniaka do nášho jedálnička?

Všeobecne je známe, že rybie mäso je veľmi zdravým zdrojom bielkovín. Rybie mäso nám totiž prináša množstvo omega-3 mastných kyselín. Populárnymi morskými rybami u nášho sú losos, makrela, treska a tiež práve tuniak.

Keď sa naň pozrieme z nutričného hľadiska, je to veľmi dobrý zdroj bielkovín a hodí sa preto pre ľudí, ktorí sa venujú športu a cvičeniu.

Okrem už spomínaných omega-3 mastných kyselín obsahuje aj omega-6 mastné kyseliny. Nájdeme v ňom vo veľkom aj veľa vitamínov ako vitamín A, vitamín B6, vitamín B12, tiamín, niacín a riboflavín. Obsahuje aj minerály ako draslík, horčík, fosfor, selén a sodík.

Výhoda konzumácie tuniaka spočíva v tom, že má pozitívne účinky na zdravie srdca, očí, mozgu, pokožky a prospieva v boji proti chronickým zápalom. Niektoré štúdie tiež tvrdia, že jeho konzumácia môže znížiť riziko rakoviny hrubého čreva, obličiek a prsníka.

Už vieme, že tuniak je veľmi zdravou rybou. To platí aj pre lososa. Vyskúšajte preto naše výborné recepty s lososom !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.