Jemné kuracie mäso dusené v chutnej omáčke z arašidového masla a kokosového masla a podávané s ryžovými rezancami je lahôdka, ktorú budete chcieť konzumovať pokojne každý deň. Navyše sa pripravuje v pomalom hrnci, čo varenie neuveriteľne uľahčuje!
Čo budete potrebovať
- 700 g kuracích pŕs bez kosti a kože
- 1 šálka kokosového mlieka z plechovky
- ¾ šálky arašidového masla, chrumkavého alebo krémového
- 4 strúčiky cesnaku, prelisované
- 3 lyžice medu
- 3 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice limetkovej šťavy
- 2 lyžice ryžového vínneho octu
- ½ lyžičky drvených vločiek červeného chilli, viac či menej podľa chuti
- ⅓ šálky nasekaných arašidov na ozdobu
- nakrájaný čerstvý koriander na ozdobu
- ryžové rezance na podávanie
Postup
- Kuracie prsia uložte na dno veľkého pomalého hrnca.
- V strednej miske zmiešajte kokosové mlieko, arašidové maslo, cesnak, med, sójovú omáčku, limetkovú šťavu, ocot a vločky červeného chilli a rozmixujte do hladka.
- Zmes nalejte na kuracie prsia.
- Prikryte a varte na LOW po dobu 3 až 5 hodín (alebo pokiaľ nebude kura prepečené a mäkké, ale neprepečené, v závislosti na sile vášho pomalého hrnca).
- Vyberte mäso z pomalého hrnca a nakrájajte ho na kúsky.
- Vráťte nakrájané kura do pomalého hrnca, aby mohlo absorbovať omáčku a prehriať sa.
- Mäso s omáčkou podávajte s varenými ryžovými rezancami.
- Podľa potreby ozdobte nasekanými arašidmi, čerstvým koriandrom a ďalšími vločkami červeného chilli.
- Dobrú chuť!
Stále ešte doma nemáte hrniec na pomalé varenie? Je to skutočne užitočný pomocník, ktorý vám uľahčí veľa práce. Pozrite sa na naše recenzie pomalých hrncov a zistite, kto vyhral v našom porovnaní!