Thajská hovädzia roštenka s ryžou

Thajská hovädzia roštenka s ryžou

Marinované hovädzie mäso, ryža s grilovanými hubami shiitake a zelenými fazuľkami s červeným karí zahanbia akékoľvek iné jedlo. To musíte vyskúšať!

Ingrediencie

  • 1/4 šálky ustrícovej omáčky
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice limetkovej šťavy
  • 1 polievková lyžica každého sušeného zázvoru
  • 1 polievková lyžica lisovaného cesnaku
  • 1 lyžička rybacej omáčky
  • 1 lyžička drveného chilli
  • 4 steaky z hovädzej roštenky, každý s hmotnosťou 175 až 250 g
  • 4 šálky nakrájaných húb shiitake
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1 lyžička červenej thajskej kari pasty
  • 1/2 lyžičky soli
  • ½ lyžičky korenia
  • 500 g čerstvých zelených fazuliek
  • 2 šálky horúcej, varené dlhozrnnej bielej alebo hnedej ryže
  • 2 lyžice nakrájanej jarnej cibuľky
  • 2 polievkové lyžice (jemne nasekaného koriandra
  • 1 lyžička limetkovej kôry
  • 1/4 šálky opečeného, ​​drveného kokosu

Postup

  1. V malej miske zmiešajte ustrícovú omáčku, sójovú omáčku, limetkovú šťavu, zázvor, cesnak, rybiu omáčku a chilli.
  2. Vyhraďte si 3 polievkové lyžice marinády a do zvyšnej marinády pridajte steaky.
  3. Nechajte marinovať aspoň 20 minút.
  4. Medzitým vo veľkej miske zmiešajte huby s vyhradenou marinádou a položte na jednu stranu veľkú vrstvu ťažkej fólie.
  5. Prehnite fóliu a zovrite okraje, aby sa utesnili, a vytvorte tak bezpečný balíček.
  6. Vo veľkej miske premiešajte olej s karí pastou, soľou a čiernym korením a zmiešajte so zelenými fazuľkami.
  7. Preložte fazuľku na jednu stranu iného kusu ťažkej fólie, preložte a utesnite okraje a vytvorte druhý balíček.
  8. Predhrejte gril.
  9. Balíčky s fazuľkami a hubami grilujte 8 minút, raz otočte.
  10. Steaky vyberte z marinády a podľa chuti zľahka dochuťte soľou a korením.
  11. Umiestnite steaky na gril a grilujte 8 až 10 minút, raz otočte.
  12. Steaky vyberte z grilu a nechajte odpočívať cca 5 minút.
  13. Medzitým do veľkej misy pridajte ryžu, jarnú cibuľku a koriander.
  14. Otvorte balíček s hubami a premiešajte s ryžovou zmesou.
  15. Opatrne otvorte balíček so zelenými fazuľkami a posypte limetkovou kôrou.
  16. Preložte ryžu a zelené fazuľky na servírovacie taniere a posypte kokosom.
  17. Podávajte so steakmi a odzdobte limetkovými klinmi.
Hovädzí plátok s thajskou ryžou a zelenými fazuľkami, červenými čili papričkami a limetkou na tanieri s príborom.
www.riceinfo.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.