Jednoduchý recept, ktorý si môžete v pokoji a pohodlí pripraviť aj deň vopred. Polievka sa v pomalom hrnci uvarí aj cez noc, takže ráno môžete vstávať s tým, že už máte pripravený jeden chod na nedeľný obed.
Čo budeme potrebovať
Na polievku
- Veľká cibuľa
- Veľký kus čerstvého zázvoru
- Lyžica oleja
- Celé grilované kura
- Celá škorica
- 5 celých klinčekov
- 3 celé badiány
- Lyžička semienok koriandra
- 3 l kuracieho vývaru
- 2 lyžice hnedého cukru
- 2 lyžice rybej omáčky
- Lyžica citrónovej šťavy
- 250 g ryžových rezancov
Na ozdobu
- Fazuľové klíčky
- Lístky čerstvej bazalky
- Lístky čerstvého koriandra
- Zelená cibuľa
- Chilli cesnaková omáčka
- Rybia omáčka
- Plátky limetky
Postup
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
- Cibuľu, zázvor nakrájame na väčšie kusy
- Pokladáme ich na plech a pokvapkáme olivovým olejom
- Vložíme do rúry a grilujeme, kým cibuľa nezmäkne
- Medzitým si vykostíme kura a mäso natrháme na drobné kúsky
- Do pomalého hrnca nalejeme vývar, pridáme ugrilovaný zázvor s cibuľou a korenie
- Hrniec zapneme a na nízku teplotu všetko varíme 6-8 hodín
- Medzitým si uvaríme rezance podľa obalu
- Tie potom scedíme a dáme bokom
- Z polievky vyhodíme zeleninu aj korenie a pridáme cukor, rybiu omáčku a citrónovú šťavu
- Premiešame a necháme polievku prehriať
- Do pripravených misiek pridáme kuracie mäso a rezance
- Vlejeme vývar a pridáme ingrediencie na dochutenie podľa nášho výberu