Tento variant obsahuje niekoľko ingrediencií, ktoré sa v tradičnej vero nepoužívajú, napríklad šampiňóny, paradajky či krevety.
Ingrediencie:
- 4 šálky kuracieho vývaru
- 1 cibuľa
- 1 šálka šampiňónov
- 2 veľké paradajky
- 1/2 šálky cherry paradajok
- 6 PL citrónovej šťavy
- 1 PL chilli pasty
- 3 PL rybie omáčky
- 10 kreviet
- 150 g ryžových rezancov
- 1 chilli paprička
- nasekaný koriander
- thajská bazalka
- fazuľové klíčky
- paprička jalapeno
- soľ, korenie
Postup:
- Cibuľu, šampiňóny, paradajky a cherry paradajky nakrájajte na plátky.
- V hrnci priveďte do varu kurací vývar.
- Nakrájanú cibuľu a šampiňóny pridajte do vývaru. Občas ich premiešajte a varte, kým nezmäknú.
- Pridajte citrónovú šťavu, chilli pastu a rybiu omáčku.
- Dôkladne premiešajte a podľa chuti pridajte ďalšie korenie.
- Potom pridajte nakrájané paradajky a varte, kým nezmäknú.
- V medziobdobí v malom hrnci dajte variť vodu. Akonáhle voda začne vrieť, ponorte do nej rezance asi na 10-15 sekúnd, kým nezmäknú, a potom ich vyberte.
- Ak budete rezance podávať ihneď, potom ich vložte do misy. Pokiaľ nie, prepláchnite rezance studenou vodou, aby sa nerozvarili.
- Do vriacej polievky pridajte cherry paradajky a krevety.
- Varte, kým krevety nezmenia farbu na oranžovú a prestanú byť priesvitné.
- Hotovú polievku prelejte naberačkou cez rezance.
- Polievku pho ozdobte bazalkou, koriandrom, fazuľovými klíčkami a papričkou jalapeno.