V Thajsku sa táto polievka tradične podáva ozdobená orestovanými mandľami a koriandrom. Pokiaľ máte radi pikantnejšie pokrmy, pridajte viac karí či kajenského korenia.
Ingrediencie:
- 3 šálky nakrájaných batátov
- 2 šálky nakrájanej cibule
- 3 šálky nakrájanej mrkvy
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL čerstvo nastrúhaného zázvoru
- 2 PL karí
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 1/4 šálky mandľového masla
- 1 PL olivového oleja
- kajenské korenie (voliteľné)
- soľ, korenie
Postup:
- V hrnci zohrejte olej, pridajte cibuľu, prelisovaný cesnak a zázvor.
- Restujte po dobu 5-6 minút.
- Pridajte karí a mandľové maslo.
- Následne pridajte do hrnca aj mrkvu, batáty, vývar a soľ.
- Za stáleho miešania priveďte zmes do varu.
- Prikryte pokrievkou a duste 15-20 minút, kým zelenina nezmäkne.
- Potom zmes rozmixujte dohladka pomocou kuchynského robota alebo tyčového mixéra.
- Ochutnajte a dochuťte soľou a korením.
Hotovú polievku servírujte s čerstvým pečivom.