Thajská polievka s batátmi

Thajská polievka s batátmi

V Thajsku sa táto polievka tradične podáva ozdobená orestovanými mandľami a koriandrom. Pokiaľ máte radi pikantnejšie pokrmy, pridajte viac karí či kajenského korenia.

Ingrediencie:

  • 3 šálky nakrájaných batátov
  • 2 šálky nakrájanej cibule
  • 3 šálky nakrájanej mrkvy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL čerstvo nastrúhaného zázvoru
  • 2 PL karí
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1/4 šálky mandľového masla
  • 1 PL olivového oleja
  • kajenské korenie (voliteľné)
  • soľ, korenie

Postup:

  1. V hrnci zohrejte olej, pridajte cibuľu, prelisovaný cesnak a zázvor.
  2. Restujte po dobu 5-6 minút.
  3. Pridajte karí a mandľové maslo.
  4. Následne pridajte do hrnca aj mrkvu, batáty, vývar a soľ.
  5. Za stáleho miešania priveďte zmes do varu.
  6. Prikryte pokrievkou a duste 15-20 minút, kým zelenina nezmäkne.
  7. Potom zmes rozmixujte dohladka pomocou kuchynského robota alebo tyčového mixéra.
  8. Ochutnajte a dochuťte soľou a korením.

Hotovú polievku servírujte s čerstvým pečivom.

Krém zo sladkých zemiakov, mrkvy a zázvoru ozdobený bylinkami a opraženými orieškami
zdroj:cookieandkate.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.