Táto lahodná polievka je hotová iba za 30 minút a pritom je tak plná chuti. Je super krémová, z kokosového mlieka, karí pasty a množstvo ďalších thajských ingrediencií. Užite si ju!
Ingrediencie
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 malá cibuľa, nakrájaná na kocky
- 2 lyžice červené kari pasty
- 1 lyžica strúhaného cesnaku
- 1 lyžica strúhaného zázvoru
- 1 lyžica pasty z citrónovej trávy
- 1 lyžica chilli cesnakové omáčky
- 1 čajová lyžička kari korenia
- 1/2 čajovej lyžičky kurkumy
- 1 plechovka (420 g) tekvicového pyré
- 1 plechovka (380 g) kokosového mlieka
- 1 a 1/2 šálky zeleninového vývaru
- šťava z 1/2 limetky
- soľ, podľa chuti
- nasekaný koriander, na ozdobu
- nasekaná jarná cibuľka, na ozdobu
- tekvicové semienka, na ozdobu
- grécky jogurt, na ozdobu
Postup
- Do stredne veľkého hrnca pridajte olivový olej a zohrejte na stredne vysokú teplotu.
- Pridajte cibuľu a restujte 5 minút alebo kým nezačne mierne mäknúť.
- Vmiešajte červenú karí pastu, strúhaný cesnak, strúhaný zázvor, pastu z citrónovej trávy, chilli cesnakovú omáčku, karí a kurkumu.
- Premiešajte, spojte a zložte zo sporáka.
- Pridajte zmes z panvice do vysoko výkonného mixéra spolu s tekvicovým pyré a kokosovým mliekom.
- Rozmixujte do hladka.
- Vráťte rozmixovanú zmes späť do hrnca a zahrejte na stredne vysokú teplotu.
- Pridajte zeleninový vývar a nechajte polievku asi 10 minút zahriať.
- Primiešajte limetkovú šťavu, dochuťte av prípade potreby pridajte soľ.
- Podávajte posypané koriandrom, jarnou cibuľkou, tekvicovými semienkami as kvapkami gréckeho jogurtu.