Kari je typickým korením nielen indickej, ale aj thajskej kuchyne.
Ingrediencie:
- 1000 g kuracích stehien
- 1 šálka kokosového mlieka
- 1 PL limetkovej šťavy
- 1/4 šálky nasekaného čerstvého koriandra
- 1 zväzok jarných cibuliek
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 paprička jalapeno
- 2 PL karí
- 2 PL rybie omáčky
- 2 PL hnedého cukru
- soľ
Postup:
- Na panvici rozohrejte olej a pridajte do neho nakrájané jarné cibuľky bez zelených listov, prelisovaný cesnak a papričku jalapeno.
- Za častého miešania varte 3-4 minúty do zmäknutia.
- Pridajte kokosové mlieko, karí, rybiu omáčku a hnedý cukor.
- Dôkladne premiešajte a priveďte k miernemu varu.
- Znížte teplotu a niekoľko minút povarte do zhustnutia.
- Pridajte kúsky kurčaťa a za občasného miešania varte, kým nie je kura mäkké, približne 10 minút.
- Vmiešajte limetkovú šťavu, zelené časti jarnej cibuľky a koriander.
- Ochutnajte av prípade potreby dochuťte soľou a limetkou.
Thajské kuracie na karí sa podáva najčastejšie s jazmínovou ryžou alebo ryžou basmati.