Thajské kuracie červené karí so zeleninou

Thajské kuracie červené karí so zeleninou

Bohaté a krémové thajské červené karí s kuracím mäsom a zeleninou je plné čerstvých chutí a jeho príprava vám zaberie iba 30 minút. Chutí úplne fantasticky!

Čo budete potrebovať

  • 500 g kuracích stehenných rezňov nakrájaných na tenké prúžky
  • 2 lyžice oleja
  • 4 lyžice červené kari pasty
  • ½ cibuľa nakrájaná na plátky
  • ½ lyžičky lisovaného cesnaku
  • 1 lyžička strúhaného zázvoru
  • ½ lyžice nasekanej stonky koriandra
  • 1 stonka citrónovej trávy
  • 2 lyžičky rybej omáčky
  • ½ lyžice trstinového cukru
  • 1 červená paprika nakrájaná na klinky
  • 1 šálka nakrájané cukety
  • 1,5 hrnčeka plnotučného kokosového mlieka
  • ½ šálky vývaru / vody
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • 8-10 listov thajskej bazalky nahrubo natrhaných

Postup

  • Na panvici rozohrejte olej. Pridajte nakrájanú cibuľu, zázvor a cesnak.
  • Restujte jednu minútu.
  • Pridajte červenú karí pastu a nasekanú stonku koriandra.
  • Restujte 2-3 minúty.
  • Pridajte kokosové mlieko, vývar, citrónovú kôru, trstinový cukor, rybiu omáčku a citrónovú trávu.
  • Dobre premiešajte a nechajte všetko prejsť varom.
  • Poduste a nechajte 2-3 minúty variť.
  • Pridajte mäso a nechajte 7-8 minút prebublávať.
  • Zeleninu pridajte, keď je mäso takmer uvarené a omáčka sa zredukuje takmer na polovicu (alebo na konzistenciu, ktorú hľadáte).
  • Varte ďalšie 2 minúty, pokiaľ nebude zelenina uvarená, ale stále chrumká.
  • Odstráňte stonku citrónovej trávy a pridajte natrhanú thajskú bazalku.
  • Podávajte s ryžou, ďalšou thajskou bazalkou a lístkami čerstvého koriandra.
Thajské červené karí s kuracím mäsom a zeleninou na panvici s vareškou.
www.theflavoursofkitchen.com

A čo také recepty na pečené kurča ? Pripravte si ho klasicky alebo napríklad s medom či ovocím!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.