Thajské morčacie guličky s červeným karí

Thajské morčacie guličky s červeným karí

Pečené mäsové guličky z morčacieho mäsa s luxusnou chuťou Thajska vďaka pridanému zázvoru, cesnaku a červenej kari paste sa skvele dopĺňajú s úžasnou omáčkou z kokosového mlieka. To jednoducho musíte vyskúšať!

Ingrediencie

Na mäsové guličky:

  • 500 g mletého morčacieho mäsa
  • 1 vajce
  • 1 šálka panko strúhanky
  • ½ šálky mletej nadrobno nasekané jarné cibuľky
  • 3 strúčiky lisovaného cesnaku
  • 1 a 1/2 lyžice strúhaného zázvoru alebo zázvorovej pasty
  • 1 lyžica sójovej alebo rybacej omáčky
  • 1 lyžica červenej kari pasty
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička čerstvo mletého čierneho korenia

Na omáčku:

  • 1 lyžica repkového oleja
  • ½ červenej papriky nakrájanej na plátky
  • ½ žltej cibule nakrájanej na plátky
  • 1 lyžica zázvoru
  • 1 lyžica červenej kari pasty
  • 1 plechovka (400 ml) nesladeného kokosového mlieka
  • 1 lyžica rybej alebo sójovej omáčky
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • nasekaný koriander, na ozdobu

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200 °C a nastriekajte plech na pečenie olejom v spreji.
  2. Dajte bokom.
  3. Vo veľkej mise zmiešajte mleté ​​morčacie mäso s vajcom, panko strúhankou, jarnou cibuľkou, cesnakom, rybou omáčkou, zázvorom, červenou karí pastou a soľou a korením.
  4. Metličkou rozbite žĺtok a ingrediencie zľahka premiešajte.
  5. Zmes jemne prehneťte vlhkými rukami, kým sa nezapracuje.
  6. Prikryte a nechajte zmes v chlade aspoň 15 minút, aby strúhanka zmäkla, pokojne až cez noc.
  7. Pomocou malej naberačky vytvarujte zmes do 2,5 cm guličiek a položte ich na doštičku.
  8. Navlhčite ruky a zľahka tvarujte a rolujte guličky v dlaniach a pokladajte rovnomerne na plech.
  9. Pečte, kým nebudú vo vnútri ružovej, asi 20 minút, potom grilujte na najvyššom stupni ďalších 5–10 minút, aby bola kôrka lahodne chrumkavá.
  10. Zatiaľ čo sa guličky pečú, pripravte si omáčku.
  11. Vo veľkej panvici rozohrejte olej na stredne vysokom plameni.
  12. Pridajte cibuľu a červenú papriku a restujte 3-4 minúty za častého miešania.
  13. Vmiešajte zázvor a červenú karí pastu a restujte ďalšie 2-3 minúty za častého miešania, aby sa zelenina nepripálila, ale zmäkla a prevoňala.
  14. Pridajte kokosové mlieko, trstinový cukor, rybiu alebo sójovú omáčku a miešajte, aby sa všetko spojilo.
  15. Varte 5 minút, potom pridajte mäsové guličky do omáčky a varte ďalších 5 minút za občasného miešania.
  16. Ochutnajte korenie, a pokiaľ omáčka potrebuje viac soli, pridajte ešte trochu rybie alebo sójové omáčky.
  17. Ozdobte nasekanými lístkami koriandra a podávajte s ryžou alebo rezancami.
Pečené guličky z morčacieho mäsa s omáčkou z kokosového mlieka a červeného karí servírované v mise s vareškou.
www.foodiecrush.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.