Luxusné rybie fašírky s exotickými chuťami Ázie si jednoducho zamilujete! Servírujte ich s lahodnou chilli-zázvorovou omáčkou, ktorá im dodá ten správny šmrnc.
Ingrediencie
Na rybie koláče:
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 500 g mrazené biele ryby, rozmrazené
- 80g thajského korenia (pripravte si ho tak, že zmiešate a ideálne v mažiari rozdrvíte 1 – 2 červené chili papričky, hrsť čerstvého koriandra, 2 jarné cibuľky, 4 strúčiky cesnaku, 2,5 cm kus zázvoru a stonku citrónovej trávy
- 1 lyžica sójovej omáčky
- šťava z 1 limetky
- 1 vajce
- 130 g mrazených zelených fazuliek, rozmrazených a nakrájaných najemno
- 2-3 lyžice strúhanky
- soľ a korenie podľa chuti
Na omáčku:
- 100 g cukru
- 100 ml ryžového octu (alebo bieleho vínneho)
- 100 ml vody
- 1 najemno nakrájaná červená chilli paprička
- 2 lyžičky jemne nasekaného čerstvého zázvoru
Postup
- Rúru predhrejte na 180 °C.
- Plech vyložte papierom na pečenie a na papier rozotrite asi lyžicu rastlinného oleja.
- Vložte rybu do kuchynského robota a mixujte, kým nebude hladká, ale nie ako pasta.
- Pridajte thajské korenie, sójovú omáčku, limetkovú šťavu, vajcia a zelené fazuľky a dobre premiešajte.
- Pridajte toľko strúhanky, aby sa zmes spojila a dochuťte podľa chuti.
- Veľmi dobre premiešajte.
- Zo zmesi vyvaľkajte 16-18 guličiek a tvarujte placky.
- Položte na vymastený papier na pečenie na plechu a potrite vrch každého rybieho koláča zvyšným rastlinným olejom.
- Pečte asi 30 minút do zlatohneda.
- Počas pečenia raz rybie koláčiky otočte.
- Na prípravu omáčky vložte všetky ingrediencie do hrnca a miešajte na strednom plameni, kým sa cukor nerozpustí.
- Keď sa cukor rozpustí, priveďte do varu a sprudka varte asi 5-7 minút, kým zmes nezíska sirupovitú konzistenciu.
- Pred podávaním nechajte vychladnúť.