Originálny thajský rybí šalát je explóziou chutí, ktorá vás úplne dostane. Vychutnajte si nezvyčajnú kombináciu grapefruitu, chilli papričiek a údeného lososa v jednom lahodnom thajskom jedle.
Čo budeme potrebovať
- 250 g údeného lososa
- 1 veľkú mrkvu
- 2 červené grapefruity
- 1 malá chilli paprička alebo chilli v prášku
- 240 g čínskej kapusty (najemno nakrájané)
- 15 g pražených arašidov (nakrájaných nahrubo)
- 15 g vyprážané cibule
- ½ červená cibuľa (nakrájaná na tenké plátky)
Postup
- Rúru predhrejeme na 200 stupňov
- Oškrabeme mrkvu a nekrájame ju na rezančeky
- Grapefruit olúpeme a nakrájame na kocky
- Z jednej polovice grapefruitu vytlačíme jednu lyžicu šťavy
- Šťavu zmiešame s chilli a dáme bokom
- V mise zmiešame mrkvu, grapefruit, cibuľu a čínsku kapustu s grapefruitovým dresingom
- Navrch pridáme kúsky údeného lososa, orechy a vypraženú cibuľku
V tomto recepte je možné rybu nahradiť krevetami. Skúste jeden z týchto jednoduchých receptov na prípravu kreviet a zažite pravú Áziu.