Vytvorte lahodnú kuraciu polievku s lahodnou kapustou potom choi.
Čo budeme potrebovať
- 140 g soba alebo celozrnných rezancov
- 100 g fazuľových klíčkov
- 2 potom choi (oddelené listy)
- 1 červená chilli paprička (zbavená semienok a nakrájaná na plátky)
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 2 lyžice medu
- šťava z 1 limetky (plus nechtíky na podávanie)
- 4 jarné cibuľky (nakrájané na plátky)
- ½ malého zväzku mäty
Na vývar
- 1 kurací skelet a krídla
- kúsok zázvoru (rozdrvený a nakrájaný na plátky)
- 1 strúčik cesnaku (rozdrvený)
- 2 jarné cibuľky (nakrájané na plátky)
- 5 guličiek korenia
Postup
- Ak chcete pripraviť vývar, vložte kuraciu kostru a krídla do veľkej panvice.
- Podlejte ich studenou vodou, pridajte zvyšok ingrediencií a varte 1 hodinu.
- Kurací vývar preceďte do čistého hrnca.
- Vývar dajte späť na platňu a priveďte späť do varu.
- Pridajte rezance a varte 3 minúty do zmäknutia, potom vmiešajte fazuľové klíčky, potom choi, červené čili, sójovú omáčku, med a limetkovú šťavu a do hrnca pridajte aj vylisované polovičky limetky.
- Varte ešte 2 minúty.
- Polievku nalejte do misiek, ozdobte jarnou cibuľkou a lístkami mäty a podávajte s mesiačikmi limetky.