Tilápia v parmezánovej kruste so smotanovou omáčkou z paradajok

Tilápia v parmezánovej kruste so smotanovou omáčkou z paradajok

Vyskúšajte tento jednoduchý, ale delikátny recept na tilápiu v parmezánovom kruste s krémovou paradajkovo-bazalkovou omáčkou, ktorý si zamiluje celá vaša rodina.

INGREDIENCIA

Na omáčku:

  • ¼ šálky masla
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 4 strúčiky nasekaného cesnaku
  • 1 a 1/2 šálky cherry paradajok, rozpolených
  • 3/4 šálky smotany na šľahanie
  • malá hrsť čerstvých lístkov bazalky

Na tilápia:

  • 4 filety tilapia
  • soľ a čerstvo drvené korenie
  • 1/2 šálky hladkej múky
  • 2 vajcia, rozšľahané
  • 1 šálka strúhaného parmezánu
  • 1 šálka panko strúhanky
  • 1 lyžička granulovaného cesnaku
  • olej na vyprážanie

POSTUP

  • V malej panvici na strednom plameni rozohrejte olivový olej.
  • Pridajte cesnak a restujte 1-2 minúty.
  • Pridajte cherry paradajky a varte 2 minúty.
  • Znížte teplotu na stredne nízku a pridajte smotanu.
  • Nechajte 15 minút prebublávať.
  • Omáčka ľahko zružovie a pokryje zadnú stranu lyžice.
  • Podľa chuti dochuťte soľou a korením.
  • Medzitým pridajte do ďalšej panvice toľko oleja, aby sa pokrylo dno panvice a zahrievajte na strednom plameni.
  • Filety tilapie opláchnite a osušte.
  • Obe strany ochuťte soľou a čerstvým mletým čiernym korením.
  • Zmiešajte parmezán, panko a granulovaný cesnak.
  • Ochutené filety obaľte v múke.
  • Prebytok straste.
  • Namočte do rozšľahaných vajíčok.
  • Nakoniec ryby dajte do zmesi parmezánu a panka.
  • Obalené ryby vložte do zahriatej panvice, v prípade potreby po dávkach a opekajte 3-4 minúty z každej strany alebo dozlatista.
  • Keď rybu vyberiete z panvice, pripravte si šifonádu z bazalky.
  • To urobíte tak, že zrolujete niekoľko lístkov bazalky a jemne ich nasekáte.
  • Nasekanú bazalku vmiešajte do omáčky.
  • V prípade potreby dochuťte soľou a korením.
  • Dajte tilápiu na servírovací tanier a zalejte omáčkou.
  • Servírujte.
Ryba v parmezánovej kruste s krémovou paradajkovo-bazalkovou omáčkou servírovaná so zemiakovou kašou na tanieri.
www.lifesambrosia.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.