Vyskúšajte tento jednoduchý, ale delikátny recept na tilápiu v parmezánovom kruste s krémovou paradajkovo-bazalkovou omáčkou, ktorý si zamiluje celá vaša rodina.
INGREDIENCIA
Na omáčku:
- ¼ šálky masla
- 2 lyžice olivového oleja
- 4 strúčiky nasekaného cesnaku
- 1 a 1/2 šálky cherry paradajok, rozpolených
- 3/4 šálky smotany na šľahanie
- malá hrsť čerstvých lístkov bazalky
Na tilápia:
- 4 filety tilapia
- soľ a čerstvo drvené korenie
- 1/2 šálky hladkej múky
- 2 vajcia, rozšľahané
- 1 šálka strúhaného parmezánu
- 1 šálka panko strúhanky
- 1 lyžička granulovaného cesnaku
- olej na vyprážanie
POSTUP
- V malej panvici na strednom plameni rozohrejte olivový olej.
- Pridajte cesnak a restujte 1-2 minúty.
- Pridajte cherry paradajky a varte 2 minúty.
- Znížte teplotu na stredne nízku a pridajte smotanu.
- Nechajte 15 minút prebublávať.
- Omáčka ľahko zružovie a pokryje zadnú stranu lyžice.
- Podľa chuti dochuťte soľou a korením.
- Medzitým pridajte do ďalšej panvice toľko oleja, aby sa pokrylo dno panvice a zahrievajte na strednom plameni.
- Filety tilapie opláchnite a osušte.
- Obe strany ochuťte soľou a čerstvým mletým čiernym korením.
- Zmiešajte parmezán, panko a granulovaný cesnak.
- Ochutené filety obaľte v múke.
- Prebytok straste.
- Namočte do rozšľahaných vajíčok.
- Nakoniec ryby dajte do zmesi parmezánu a panka.
- Obalené ryby vložte do zahriatej panvice, v prípade potreby po dávkach a opekajte 3-4 minúty z každej strany alebo dozlatista.
- Keď rybu vyberiete z panvice, pripravte si šifonádu z bazalky.
- To urobíte tak, že zrolujete niekoľko lístkov bazalky a jemne ich nasekáte.
- Nasekanú bazalku vmiešajte do omáčky.
- V prípade potreby dochuťte soľou a korením.
- Dajte tilápiu na servírovací tanier a zalejte omáčkou.
- Servírujte.