Tlačenka plnená celými vajcami

Tlačenka plnená celými vajcami

Pripravte si túto jednoduchú a efektnú tlačenku, ktorá je plnená zeleninou, salámou a celými vajcami. Pochutí si na nej celá vaša rodina!

Ingrediencie

  • 10 vajíčok
  • 0,3 l zeleninového vývaru
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená paprika
  • 2 mrkvy
  • 5 kyslých uhoriek
  • hrsť čerstvého alebo mrazeného hrachu
  • 200 ml majonézy
  • 200 g jemnej salámy
  • 1 dcl láku z kyslých uhoriek
  • hrsť nasekané pažítky
  • soľ a čerstvo mleté ​​korenie
  • 40 g želatíny na vaječnú tlačenku a aspiky

Postup

  1. Mrkvu nakrájajte na malé kocky a pár minút povarte v osolenej vode.
  2. Na záver varenia pridajte do vody aj mrazený alebo čerstvý hrach, aby trochu zmäkol.
  3. Zlejte a nechajte vychladnúť.
  4. Vajcia uvarte natvrdo (nevarte ich viac ako 10 minút, aby si zachovali peknú farbu žĺtka) a po vychladnutí ich olúpte.
  5. 4 nakrájajte na menšie kocky, 6 nechajte vcelku, budú tvoriť stred tlačenky.
  6. Na menšie kocky narežte aj uhorky a jemnú salámu.
  7. Vo väčšej mise zmiešajte zeleninu, salámu a nakrájané vajíčka s majonézou, pridajte pažítku, osoľte a okoreňte.
  8. Vo vývare si rozpustite želatínu (podľa návodu na obale).
  9. Zmiešajte s vajíčkovo-zeleninovou zmesou, rozdeľte do 2 foriem na srnčí chrbát, do stredu vložte po celej dĺžke foriem vajíčka vcelku a nechajte cez v noc stuhnúť v chladničke.
Tlačenka plnená zeleninou, salámou a celými vajcami servírovaná na sklenenej tácke a ozdobená čerstvými bylinkami.
www.coolinari.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.