Pripravte si túto jednoduchú a efektnú tlačenku, ktorá je plnená zeleninou, salámou a celými vajcami. Pochutí si na nej celá vaša rodina!
Ingrediencie
- 10 vajíčok
- 0,3 l zeleninového vývaru
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- 2 mrkvy
- 5 kyslých uhoriek
- hrsť čerstvého alebo mrazeného hrachu
- 200 ml majonézy
- 200 g jemnej salámy
- 1 dcl láku z kyslých uhoriek
- hrsť nasekané pažítky
- soľ a čerstvo mleté korenie
- 40 g želatíny na vaječnú tlačenku a aspiky
Postup
- Mrkvu nakrájajte na malé kocky a pár minút povarte v osolenej vode.
- Na záver varenia pridajte do vody aj mrazený alebo čerstvý hrach, aby trochu zmäkol.
- Zlejte a nechajte vychladnúť.
- Vajcia uvarte natvrdo (nevarte ich viac ako 10 minút, aby si zachovali peknú farbu žĺtka) a po vychladnutí ich olúpte.
- 4 nakrájajte na menšie kocky, 6 nechajte vcelku, budú tvoriť stred tlačenky.
- Na menšie kocky narežte aj uhorky a jemnú salámu.
- Vo väčšej mise zmiešajte zeleninu, salámu a nakrájané vajíčka s majonézou, pridajte pažítku, osoľte a okoreňte.
- Vo vývare si rozpustite želatínu (podľa návodu na obale).
- Zmiešajte s vajíčkovo-zeleninovou zmesou, rozdeľte do 2 foriem na srnčí chrbát, do stredu vložte po celej dĺžke foriem vajíčka vcelku a nechajte cez v noc stuhnúť v chladničke.