Tlačenka z vajec so špenátom

Tlačenka z vajec so špenátom

Ochutnajte túto vynikajúcu vajíčkovú tlačenku so špenátom a syrom cottage, ktorú si podľa nášho návodu jednoducho pripraví úplne každý!

Ingrediencie

  • 20 g masla
  • 1 jarná cibuľka
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 390 g čerstvého listového špenátu
  • 1 balíček želatíny na vaječnú tlačenku a aspiky Dr.Oetker
  • 400 ml smotany na varenie
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 150 g cottage
  • 5 vajec uvarených natvrdo

Postup

  1. Na prípravu tlačenky opražte na masle nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a cesnak.
  2. Pridajte špenát a nechajte krátko povariť.
  3. Želatínu nechajte napučať asi v 70 ml smotany na varenie po dobu cca 10 minút.
  4. Zvyšnú smotanu nechajte v kastróliku zahriať (nevarte), pridajte napučanú želatínu a za stáleho miešania zahrievajte (nevarte) až do úplného rozpustenia želatíny.
  5. Do ešte teplej smotanovo-želatínovej zmesi metličkou vmiešajte cottage a dôkladne prešľahajte.
  6. Ochuťte soľou a korením.
  7. Ručne vmiešajte špenátovú zmes.
  8. Formu na srnčí chrbát vyložte mikroténovou fóliou.
  9. Polovicu želatínovej zmesi nalejte do formy.
  10. Na zmes položte celé vajcia do radu vedľa seba a zalejte ich zvyšnou želatínovou zmesou.
  11. Tlačenku odložte najmenej na 2 hodiny do chladničky.
  12. Stuhnutú tlačenku vyklopte z formy, odstráňte mikroténovú fóliu a podávajte s opečenými toastami alebo iným pečivom.
Vajíčková tlačenka so špenátom a syrom cottage servírovaná na tanieriku s opečenými plátkami toastového chleba.
www.dobruchut.aktuality.sk

Vyskúšajte aj našich 5 najlepších receptov na zapekané vajíčka nielen na raňajky. Inšpirujte sa!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.