Ochutnajte túto vynikajúcu vajíčkovú tlačenku so špenátom a syrom cottage, ktorú si podľa nášho návodu jednoducho pripraví úplne každý!
Ingrediencie
- 20 g masla
- 1 jarná cibuľka
- 3 strúčiky cesnaku
- 390 g čerstvého listového špenátu
- 1 balíček želatíny na vaječnú tlačenku a aspiky Dr.Oetker
- 400 ml smotany na varenie
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 150 g cottage
- 5 vajec uvarených natvrdo
Postup
- Na prípravu tlačenky opražte na masle nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a cesnak.
- Pridajte špenát a nechajte krátko povariť.
- Želatínu nechajte napučať asi v 70 ml smotany na varenie po dobu cca 10 minút.
- Zvyšnú smotanu nechajte v kastróliku zahriať (nevarte), pridajte napučanú želatínu a za stáleho miešania zahrievajte (nevarte) až do úplného rozpustenia želatíny.
- Do ešte teplej smotanovo-želatínovej zmesi metličkou vmiešajte cottage a dôkladne prešľahajte.
- Ochuťte soľou a korením.
- Ručne vmiešajte špenátovú zmes.
- Formu na srnčí chrbát vyložte mikroténovou fóliou.
- Polovicu želatínovej zmesi nalejte do formy.
- Na zmes položte celé vajcia do radu vedľa seba a zalejte ich zvyšnou želatínovou zmesou.
- Tlačenku odložte najmenej na 2 hodiny do chladničky.
- Stuhnutú tlačenku vyklopte z formy, odstráňte mikroténovú fóliu a podávajte s opečenými toastami alebo iným pečivom.
Vyskúšajte aj našich 5 najlepších receptov na zapekané vajíčka nielen na raňajky. Inšpirujte sa!