Krémový syr a krémový bôčik je kombinácia, ktorú jednoducho musíte ochutnať. Ale pozor, je vysoko návyková.
Čo budeme potrebovať
- 230 g smotanového syra
- 40 ml majonézy
- 2 lyžice horčice
- Lyžička korenia
- 30 g kyslých uhoriek (nadrobno nakrájaných)
- 75 g strúhaného tvrdého syra
- 200 g údeného bôčika
- 100 g šunky (nakrájané)
- 100 g salámy (nakrájanej)
- Lyžička sladkej papriky
- Toastový chlieb (opečený)
Postup
- Rúru nastavíme na režim grilu a zapneme ju na teplotu 160 stupňov
- V kuchynskom mixéri si rozmixujeme na malé kúsky údený bôčik
- Vo veľkej mise si zmiešame smotanový syr s majonézou, horčicou a korením
- Pridáme nakrájané uhorky a 50 g nastrúhaného syra
- Všetko spoločne dobre premiešame
- Potom pridáme nasekaný bôčik, šunku a salámu
- Všetko spoločne premiešame, aby sa ingrediencie prepojili
- Bôčikovú nátierku preložíme do zapekacej misy
- Posypeme ju zvyšným nastrúhaným syrom a paprikou
- Misu s nátierkou vložíme do rúry a pečieme približne hodinu
- Nátierky by nám mali začať prebublávať, potom ju vyberieme z rúry, necháme chvíľu oddýchnuť a podávame jej s opečeným toastom