Toastová nátierka z karfiolu

Toastová nátierka z karfiolu

Táto skvelá zdravá alternatíva, poteší nielen vás, ale aj vašich priateľov vegetariánov.

Čo budeme potrebovať

  1. 500 g karfiolových ružičiek
  2. 2 lyžice olivového oleja
  3. ½ lyžičky soli
  4. 120 g kozieho syra (môžete nahradiť klasickým smotanovým syrom)
  5. ½ lyžičky korenia
  6. 1 lyžica pažítky a petržlenu

Pokyny

  1. Predhrejeme si rúru na 200 stupňov
  2. Vo veľkej mise zmiešame karfiolové ružičky s olivovým olejom a soľou
  3. Karfiol rozprestrieme na plech a dáme piecť do rúry
  4. Pečieme približne 20 minút, kým karfiol nie je zlatistý a mäkký
  5. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť
  6. Do vychladnutého karfiolu pridáme kozí syr a korenie
  7. Nátierku dohladka spracujeme v kuchynskom robote alebo tyčovým mixérom
  8. Nakoniec vmiešame pažítku a petržlen
  9. Hotovú nátierku necháme odpočinúť a dozdobíme olivovým olejom a kúskami korenia

Nie je nič lepšie ako domáce pečivo. Skúste tento osvedčený recept na domáce bagely a vaša nátierka nebude chutiť nikdy lepšie!

Nátierka z karfiolu a opečeným chlebom.
Zdroj: closetcooking.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.