Tiež sa vám často stáva, že nestíhate pripraviť teplú večeru?
Hľadáte stále inšpiráciu na čo najrýchlejšie jedlá?
A vyskúšali ste nejaké recepty na toasty?
Pripravte si jeden zo 4 jednoduchých receptov na toasty, ktoré sme pre vás spísali, alebo si pripravte lahodné zmesi, ktorými toasty môžete namazať!
Naše recepty
Ako na domáci toastový chleba?
Tento super jednoduchý recept povedie aj tým najväčším začiatočníkom v kuchyni. Bude mäkký, jemný, vysoký a ideálny na výrobu sendvičov.
Čo budeme potrebovať
- 240 ml teplej vody
- 60 ml vlažného plnotučného mlieka
- 7 g droždia
- 25 g krupicového cukru
- 60 g masla, zmäknutého na izbovú teplotu
- 1 a 1/2 lyžičky soli
- 400 g polohrubej múky
Postup
- V mise vyšľahajte dohromady teplú vodu, teplé mlieko, droždie a cukor.
- Prikryte a nechajte 5 minút odležať.
- Pridajte maslo, soľ a 200 g múky.
- Hneťte po dobu 30 sekúnd, a potom pridajte zvyšok múky.
- Hneťte, kým sa cesto nespojí a neodlepí sa od stien misy, asi 2 minúty.
- Veľkú misu zľahka namažte olivovým olejom. Cesto dajte do misy a otáčajte, aby sa všetky strany obalili v oleji.
- Misu zakryte plastovou fóliou alebo čistou kuchynskou utierkou a nechajte ho kysnúť v teplom prostredí 1-2 hodiny do dvojnásobného objemu asi 2 hodiny.
- Keď je cesto nakysnuté, pretlačte ho, aby sa uvoľnil vzduch.
- Cesto rozvaľkajte na veľký obdĺžnik a zrolujte ho do tvaru polena a vložte do pripravenej šatky, pekáčika alebo formy.
- Prikryte vytvarovaný bochník plastovou fóliou alebo čistou kuchynskou utierkou.
- Nechajte znova nakysnúť asi 1 hodinu.
- Nastavte rošt rúry do nižšej polohy a predhrejte rúru na 180 °C.
- Pečte 30–34 minút alebo dozlatista.
- Pokiaľ na bochník jemne poklepete, mal by znieť duto.
- Vyberte z rúry a pred krájaním a podávaním nechajte chlieb niekoľko minút vychladnúť.