Rýchla a jednoduchá večera, ktorá je navyše vynikajúca je splnený sen každej kuchárky. Vyskúšajte tento recept na morčaciu pečeň podávanú na opečených toastoch s karamelizovanou cibuľkou a budete nadšení!
Ingrediencie
- 500 g morčacej pečene
- 1 lyžica hladkej múky
- 4 cibuľa
- 4 lyžice masla
- 1 lyžica rastlinného oleja
- 1 lyžica cukru
- 4 cl koňaku
- 8 plátkov toastového chleba
- soľ
- papričky
Postup
- Pečeň umyte, osušte a nakrájajte na 8 tenkých plátkov.
- Cibuľu olúpte a nakrájajte na prúžky.
- Vo veľkej panvici rozohrejte 2 lyžice masla, pridajte cibuľu a restujte, kým nezačne karamelizovať.
- Posypte cukrom, potrite koňakom a varte, kým sa koňak neodparí a cibuľa nebude chrumkavá.
- Dajte bokom.
- Na panvici rozohrejte zvyšné maslo a olej.
- Pečeň zaprášte múkou a na stredne miernom ohni 2-4 minúty restujte.
- Chleba opečte, položte cibuľou a pečeňou a podávajte.