Recepty na tokáň alebo maďarské mäsové jedlo na 4 spôsoby. Ktorý vyskúšate vy?

Snáď každý pozná guláš, ale čo taký tokáň?

Dusený pokrm s mäsom nakrájaným na prúžky je skutočná lahôdka.

A preto vám prinášame 4 luxusné recepty na tokáň, podľa ktorých si ho môžete pripraviť.

Vyskúšajte variant s morčacím, hovädzím či bravčovým mäsom.

Užite si to!

Čo robí tokáň tokánom?

  • Dôležité je mäso nakrájať na prúžky , nie na kocky ako na perkelt či guláš.
  • Môžeme ho pripraviť z bravčového, hovädzieho, ale aj hydinového mäsa.
  • Pridáva sa do neho menej papriky ako do guláša a často sa podlieva vínom .
  • Omáčka býva hustejšia .
  • Môžeme do neho pridať aj huby, fazuľu, paradajky, slaninu, klobásu či smotanu.

Trochu tej histórie

O pôvode tokáne, jeho histórii a vlastne aj tom, čo presne tento pokrm zahŕňa, kolujú tisíce mýtov a legiend. Hovorí sa, že pôvodne pochádza z Transylvánie a jeho názov vyjadruje rumunsky ragú. Patrí medzi najstaršie maďarsko-sedmohradské pokrmy . Mnohí tvrdia, že tokáň sa odlišuje od guláša a ostatných obdobných pokrom tým, ako nakrájame mäso – na rezančeky.

A ako vám naše recepty chutili? Napíšte nám do komentárov!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.