Ak ste milovníci thajskej polievky Tom Yum, určite si zamilujete aj tieto grilované krevety. Grilujú sa totiž s luxusnou Tom Yum pastou a servírujú s čerstvou limetkou a limetkovými listami. Mňam!
Čo budete potrebovať
- 10 veľkých čerstvých kreviet
- 2–3 strúčiky cesnaku, lisované
- 2 stonky citrónovej trávy (len biela časť, nakrájaná na tenké plátky)
- hŕstka stoniek koriandra, nasekaných
- 1 červená chilli paprička, jemne nasekaná
- 3 lyžičky tom yum pasty
- 1 lyžička rybacej omáčky
- 1 limetkový (kafrový) list, nakrájaný na tenké plátky, plus navyše na ozdobu
- 1 lyžica surového cukru
- 1 lyžica vody
- olej (na grilovanie)
- limetka, na ozdobu
Postup
- Odrežte krevetám fúzy a nožičky.
- Krevety umyte a osušte.
- Nožnicami odstrihnite stred panciera krevety až po chvost.
- Potom rozrežte dužinu kreviet tak, aby sa vám krevety poriadne otvorili.
- Dajte ich stranou.
- Rozohrejte panvicu s 1 lyžicou oleja a 1 minútu restujte nasekaný cesnak, potom pridajte nakrájanú citrónovú trávu a ďalšiu minútu opekajte.
- Pridajte nasekané stonky koriandra a nasekané chilli papričky a smažte 30 sekúnd.
- Pridajte tom yum pastu a poriadne premiešajte.
- Prilejte rybiu omáčku, niekoľko sekúnd restujte a pridajte nakrájaný limetkový list.
- Premiešajte a pridajte cukor.
- Pokračujte v miešaní a pridajte lyžicu vody.
- Miešajte, kým sa všetko nespojí.
- Dajte bokom.
- Osmaženú pastu naberte a natrite na pripravené krevety.
- Rozohrejte grilovaciu panvicu s lyžicou oleja a grilujte krevety škrupinou dole, kým dužina nezružovie.
- Pre rovnomernú cirkuláciu môžete grilovaciu panvicu zakryť.
- Krevety podávajte ozdobené tenkými plátkami limetkového listu a nakrájanou limetkou.
Nielen na tento recept sa vám možno budú hodiť naše recenzie panvíc na grilovanie . Aké možnosti ponúkajú jednotliví výrobcovia?