Torta Pavlova s jahodami

Torta Pavlova s jahodami

Nič nie je lepšie ako čerstvé jahody na nadýchanom obláčiku vyšľahaného snehu.

Čo budeme potrebovať

Na sneh

  • 4 bielky
  • 250 g práškového cukru
  • 1 lyžička bieleho vínneho octu
  • 1 lyžička kukuričnej múky
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Na náplň

  • 500 g jahôd, olúpaných a rozpolených
  • 200 g červených ríbezlí
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 350 ml hustej smotany

Postup

  • Rúru rozohrejte na 150 stupňov.
  • Ceruzkou vytýčte obvod jedálenského taniera na papieri na pečenie.
  • Ručným šľahačom ušľahajte 4 bielky, kým sa nevytvoria tuhé špičky, potom do nich zašľahajte 250 g práškového cukru po 1 lyžici, kým pusinky nebudú lesklé.
  • Prišľahajte 1 lyžičku bieleho vínneho octu, 1 lyžičku kukuričnej múky a 1 lyžičku vanilkového extraktu.
  • Rozložte pusinky do kruhu, aby strany boli trochu vyššie ako stred.
  • Pečte 1 hodinu, potom vypnite a nechajte Pavlovu úplne vychladnúť v rúre.
  • Keď pusinky vychladnú, nakrájajte 100 g olúpaných jahôd. Zmiešajte ich so 100 g červených ríbezlí a 2 lyžicami práškového cukru.
  • Vložte do kuchynského robota, rozmixujte dohladka a potom ovocnú zmes pretlačte cez sito.
  • Vyšľaháme 350 ml smotany so zvyšnou 1 lyžicou práškového cukru a rozotrieme na pusinky.
  • Na smotanu dáme zvyšných 400 g olúpaných a rozpolených jahôd a 100 g červených ríbezlí a nakoniec celú dávku zalejeme omáčkou.
Nadýchaná torta z bielkov ozdobená jahodami a ríbezľami.
Zdroj: food.allwomenstalk.com

Rovnako dokonalým, nadýchaným dezertom je táto anjelská torta . Skúste si ho pripraviť podľa nášho receptu!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.