Nič nie je lepšie ako čerstvé jahody na nadýchanom obláčiku vyšľahaného snehu.
Čo budeme potrebovať
Na sneh
- 4 bielky
- 250 g práškového cukru
- 1 lyžička bieleho vínneho octu
- 1 lyžička kukuričnej múky
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Na náplň
- 500 g jahôd, olúpaných a rozpolených
- 200 g červených ríbezlí
- 3 lyžice práškového cukru
- 350 ml hustej smotany
Postup
- Rúru rozohrejte na 150 stupňov.
- Ceruzkou vytýčte obvod jedálenského taniera na papieri na pečenie.
- Ručným šľahačom ušľahajte 4 bielky, kým sa nevytvoria tuhé špičky, potom do nich zašľahajte 250 g práškového cukru po 1 lyžici, kým pusinky nebudú lesklé.
- Prišľahajte 1 lyžičku bieleho vínneho octu, 1 lyžičku kukuričnej múky a 1 lyžičku vanilkového extraktu.
- Rozložte pusinky do kruhu, aby strany boli trochu vyššie ako stred.
- Pečte 1 hodinu, potom vypnite a nechajte Pavlovu úplne vychladnúť v rúre.
- Keď pusinky vychladnú, nakrájajte 100 g olúpaných jahôd. Zmiešajte ich so 100 g červených ríbezlí a 2 lyžicami práškového cukru.
- Vložte do kuchynského robota, rozmixujte dohladka a potom ovocnú zmes pretlačte cez sito.
- Vyšľaháme 350 ml smotany so zvyšnou 1 lyžicou práškového cukru a rozotrieme na pusinky.
- Na smotanu dáme zvyšných 400 g olúpaných a rozpolených jahôd a 100 g červených ríbezlí a nakoniec celú dávku zalejeme omáčkou.
Rovnako dokonalým, nadýchaným dezertom je táto anjelská torta . Skúste si ho pripraviť podľa nášho receptu!