Torta Red Velvet s ovocím

Torta Red Velvet s ovocím

Ak chcete upiecť tortu, ktorá je ľúbivá a naozaj vynikajúca, inšpirujte sa týmto receptom. Vytvorte umelecké dielo vhodné napríklad na slávnostnú udalosť!

Ingrediencie na korpus

  • 400 g hladkej múky
  • 3 lyžice kakaa holandského typu
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • štipka soli
  • 115 g zmäknutého masla
  • 2 ks vajec
  • 275 g cukru krupica
  • 250 ml rastlinného oleja
  • 250 ml cmar
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 2 lyžičky bieleho vínneho octu
  • červené potravinárske farbivo, podľa oka

Ingrediencie na krém

  • 300 g zmäknutého masla
  • 200 g práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • štipka soli
  • 300 g mascarpone (alebo tvarohu)
  • čerstvé ovocie na ozdobu (jahody, ríbezle, čučoriedky, černice, maliny…)

Postup

  • Predhrejte si rúru na 170 °C. Dve tortové formy vyložte papierom na pečenie.
  • V mise zmiešajte múku, kakao, jedlú sódu a soľ. Premiešajte a dajte bokom.
  • V inej mise ušľahajte maslo s cukrom a vanilkovým extraktom do peny. Pridajte jedno po druhom vajci a znova dobre šľahajte. Potom vmiešajte ostatné tekuté prísady – cmar, olej, vínny ocot a potravinárske farbivo.
  • Do tekutých surovín pomaly primiešajte suché ingrediencie a riadne premiešajte. Vzniknuté cesto rozdeľte do dvoch pripravených tortových foriem a dajte piecť na 25-35 minút. Skúste špajľou, či je cesto hotové.
  • Po upečení nechajte 10 minút chladnúť vo formách, potom vyklopte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.
  • Medzitým si v mise vyšľahajte maslo s vanilkovým extraktom, štipkou soli do peny, potom pridajte práškový cukor a miešajte asi 5 minút. Potom primiešajte mascarpone.
  • Korpus zarovnajte, aby bol povrch rovný a odrezky si dajte bokom, budete ich potrebovať na zdobenie.
  • Oba korpusy rovnomerne rozkrojte, aby ste získali štyri pláty.
  • Prvý plát potrite tenkou vrstvou krému, priklopte druhú časť a opäť potrite krémom. Potom položte dva zvyšné pláty a taktiež potrite vrstvou krému.
  • Navrch torty rozdrobte odrezky, ktoré ste si schovali. Taktiež môžete rozdrobeným korpusom ozdobiť aj boky torty pre ešte krajší vzhľad. Nakoniec navrch torty položte čerstvé ovocie a máte hotovo.
Zamatová torta s krémom z mascarpone a čerstvým ovocím.
Zdroj: marions-kaffeeklatsch.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.