Torta s anízovým sirupom

Torta s anízovým sirupom

Tento sladučký recept na feniklovú tortu, by nemal chýbať po žiadnom nedeľnom obede.

Ingrediencie:

Tortový korpus

  • 1 lyžica feniklových semienok
  • 1 cibuľa feniklu zbavená stredu (asi 225 g)
  • 2 lyžice masla
  • 250 g sparených mandlí
  • 250 g vylúpaných nesolených pistácií
  • 6 vajec
  • 250 g cukru

Sirup

  • 1 malá cibuľa feniklu zbavená stredu
  • 4 hviezdičky badiánu
  • 1 lyžička feniklových semienok
  • 1/2 lyžičky anízových semienok
  • 250 ml vody
  • 125 g cukru

Posup:

  • Na sucho v panvici opečte 1 lyžicu feniklových semienok pokiaľ nezačnú voňať (asi 3 minúty). Opražené semienka, presypte na tanier a dajte bokom
  • 1 cibuľu feniklu nakrájajte na tenké plátky
  • Fenikel opekajte na miernom ohni na masle do mäkka (asi 10 minút) a dajte bokom
  • Mandle a pistácie dajte do mixéra a mixujte do jemna
  • Všetky vajcia rozklepnite a oddeľte bielky od žĺtkov
  • Žĺtky s cukrom vyšľahajte do peny
  • Do žĺtkovej peny veľmi opatrne vmiešajte orechy, opražené semienka a fenikel
  • V mise si vyšľahajte sneh z bielkov, ktorý jemne vmiešajte do cesta
  • Cesto vlejte do tortovej formy a pečte asi 40 minút pri 180 ° C
  • Po upečení nechajte korpus vychladnúť
  • Medzi tým, než sa upečie a vychladne tortu si pripravte sirup
  • Na panvici si opečte badián, semienka anízu a feniklu (opekajte asi 3 minúty)
  • Po 3 minútach pridajte na jemné plátky nakrájaný fenikel, cukor, zalejte vodou a všetko priveďte do varu pokiaľ fenikel nebude mäkký a zmes poriadne prevarená (20 minút)
  • Uvarený sirup nechajte so všetkým korením vychladnúť, aby sa prepojili chute
  • Vychladený sirup sceďte cez sito
  • Vychladnutý tortový korpus polejte sirupom a nechajte vsiaknuť

Tortu si najlepšie vychutnáte nakrájanú na kúsky, zdobenú šľahačkou a poliate lyžicou sirupu.

Ak ste fanúšikovia tort vyskúšajte naše ďalšie sladučké recepty na torty .

Kúsok torty so šľahačkou a sirupom.
Zdroj: chelsea.co.nz

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.