Torta s jablkami a pudingom

Torta s jablkami a pudingom

Tento perfektný recept na jablčnú tortu, je vďaka pudingu tak vláčny, že sa z toho po ochutnaní zbláznite!

Čo budeme potrebovať

  • 6 polievkových lyžíc masla
  • 250 ml tučnej smotany
  • 250 ml plnotučného mlieka
  • 3 veľké vajcia
  • 220 g briošky (toastu, sladkých mäkkých buchtičiek nakrájané na kocky)
  • 160 g trstinového cukru
  • 80 g kryštálového cukru
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 1/4 lyžičky mletého nového korenia
  • 1/4 lyžičky čerstvo nastrúhaného muškátového orieška
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 jablká (ošúpané, nakrájané na štvrťky, zbavené jadrovníka a nakrájané na plátky)
  • Vanilková zmrzlina (na podávanie)

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 stupňov .
  • Tortovú formu, alebo formu na koláč zľahka potrite maslom a dajte bokom.
  • Vo veľkej mise ušľahajte smotanu, mlieko a vajcia.
  • Pridajte briošku a jemne premiešajte, aby ste ju celú obalili. Nechajte pri izbovej teplote 30 minút nasiaknuť.
  • Medzitým rozpustite maslo v strednom hrnci.
  • Odstráňte a pridajte kryštálový cukor, hnedý cukor, vanilku, korenie a soľ a miešajte, pokiaľ nebude zmes hladká a dobre spojená. Pridajte jablká a premiešajte, aby ste ich obalili.
  • Jemne vmiešajte jablčnú zmes do brioškovej zmesi, kým sa všetko dobre nespojí.
  • Do pripravenej formy pridajte zmes briošky a jabĺk, potom nalejte zvyšnú tekutinu až po okraj misky (nemusíte ju použiť celú).
  • Podľa potreby posypte cukrom.
  • Pečte zakryté alobalom 45 minút.
  • Odkryte a pokračujte v pečení ďalších 30 až 35 minút, kým brioška nezezlátne a zmes uprostred nestuhne.
  • Pred podávaním so zmrzlinou nechajte 10 až 20 minút odležať na mriežke.

Ku všetkým sladkým jablkovým pokrmom sa hodí lyžička škorice alebo čokoládová poleva. Jablká sa tiež výborne kombinujú s banánmi , takže polovicu množstva jabĺk v každej z tort je možné nahradiť rovnakým množstvom nakrájaných banánov!

Jablkový crumble z toastu a so zmrzlinou.
Zdroj: cakescottage.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.