Túto rýchlu a jednoduchú jahodovú tortu na prípravu si zamiluje každý. Nielenže je ľahký, ale aj vďaka želatine veľmi atraktívne pre deti. Upečte ho napríklad na detskú oslavu.
Ingrediencie na korpus
- 100 g polohrubej múky
- 100 g cukru krupica
- 100 g masla izbovej teploty
- 3 ks vajíčok
- 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 1 balenie vanilkového cukru
Ingrediencie na krém
- 400 ml polotučného mlieka
- 1 balenie vanilkového pudingu
- 2 lyžice cukru krupice
Ingrediencie na náplň
- 500 g čerstvých/kompotovaných jahôd
- 2 balenia želé v prášku
- 500 ml vody
- 3 lyžice cukru krupice
Postup
- Najprv si predhrejte rúru na 180 °C.
- V mise zmiešajte múku s kypriacim práškom, pridajte cukor, vanilkový cukor, zmäknuté maslo a vajcia. Pomocou elektrického ručného šľahača potom šľahajte asi 2 minúty. Vzniknuté cesto vlejte do vymastenej a vysypanej tortovej formy.
- Dajte piecť na cca 20 minút, v elektrickej rúre pri 180 °C av teplovzdušnej na 160 °C.
- Potom korpus nechajte úplne vychladnúť a preložte na tanier, kde ho potom budete zdobiť a plniť. Okolo korpusu dajte umytú tortovú formu, aby všetko držalo a stuhlo tam, kde má.
- Krém vytvoríte tak, že podľa návodu uvaríte puding so 400 ml mlieka a cukrom. Potom ho nechajte asi 15 minút vychladnúť a následne rozotrite na vychladnutý korpus. Nechajte úplne vychladnúť.
- Medzitým si nakrájajte jahody na plátky a vyskladajte ich v kruhoch na pudingový krém. Potom si pripravíte tortové želé s vodou a cukrom podľa návodu, ktorým polejete jahody a necháte úplne stuhnúť.
- Po stuhnutí pomocou noža uvoľníte okraj formy a zložíte z torty. Máte hotovo.
Vyskúšať môžete tiež niektorý z našich receptov na krtkovú tortu ! Ideálna torta pre deti k narodeninám, ale aj len tak.