Pre jednoduché piškótové cesto nájdeme veľa uplatnenia. V tomto prípade ho využijeme v kombinácii so sladkým, čerstvým ovocím a nadýchaným krémom. Táto torta je naozaj výborná pre letné oslavy a narodeninové párty. Pretože uprostred nadýchaného korpusu sa ukrýva malé ovocné prekvapenie.
Čo budeme potrebovať
Na korpus
- 375 gramov Hery (zmäknutá)
- 375 g práškového cukru
- 6 vajec
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 375 g hladkej múky
- 2 lyžičky kypriaceho prášku
Na krém
- 170 gramov Hery
- 400 g práškového cukru
- Lyžička vanilkového extraktu
- 40ml ovocného likéru
Na ovocie
- 280 g jahôd (nakrájaných)
- ½ pomaranča
- ¼ uhorky
- Hrsť lístkov mäty
Postup
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
- K tomuto receptu na punčovú tortu budeme potrebovať tri rovnako veľké 20 centimetrové tortové formy alebo postup na upečenie korpusu trikrát opakovať
- Tortové formy si vymastíme a dna vyložíme papierom na pečenie
- Vo veľkej mise zmiešame všetky ingrediencie na cesto
- Zmes na cesto musí byť prepojená a jednotná
- Zmes si pomocou váhy prerozdelíme na tri rovnako veľké porcie do pripravených foriem
- V predhriatej rúre korpusy pečieme približne 30 – 35 minút
- Korpusy necháme vychladnúť na mriežke
- Na krém si vyšľaháme Heru spoločne s cukrom, ovocným likérom a extraktom z vanilky
- Pri dvoch korpusoch vykrojíme stredy pomocou okrúhleho vykrajovača
- Korpus, ktorý ich v celku umiestnime pri skladaní dole
- Potrieme ho krémom, pridáme prvý vykrojený korpus opäť ho potrieme krémom a položíme druhý vykrojený korpus
- Na ovocnú náplň očistíme a nakrájame jahody, uhorku očistíme a zbavíme jej semienok, pomaranč nakrájame na malé kúsky
- Všetko vhodíme ho jednej misy a premiešame s lístkami mäty
- Stred torty naplníme ovocím
- Potom celú tortu potrieme zvyšným krémom a dozdobíme zvyšným ovocím.
- Pred podávaním posypeme práškovým cukrom