Torta s pudingom, čerstvými jahodami a tortovou polevou

Torta s pudingom, čerstvými jahodami a tortovou polevou

Táto nepečená jahodová torta je jednoduchá na prípravu a chuťovo naozaj lahodná. Skladá sa zo sušienkového základu, pudingu, čerstvých jahôd a tortovej polevy a potrebuje niekoľko hodín na vychladnutie v chladničke.

Čo budete potrebovať

Na sušienkový základ:

  • 200 g BeBe sušienok
  • 100 g masla

Na náplň:

  • 350 ml mlieka
  • 70 g cukru
  • vanilkový extrakt, podľa chuti
  • 1 balíček vanilkového pudingu
  • 250 g créme fraîche
  • 1 lyžička limetkovej kôry
  • 500 g jahôd
  • 1 balíček červenej tortovej polevy
  • biela čokoláda, na ozdobu

Postup

  • Maslové sušienky rozdrvte v kuchynskom robote.
  • V hrnci rozohrejte maslo.
  • Pridajte rozdrvené sušienky.
  • Všetko spolu dobre premiešajte.
  • Tortovú formu vyložte papierom na pečenie.
  • Rovnomerne do nej rozprestrite sušenkovú zmes a polievkovou lyžicou ju dobre pritlačte ku dnu.
  • Formu dajte do chladničky.
  • O niečo menej ako polovicu mlieka zmiešajte s cukrom, vanilkovým extraktom a pudingom.
  • V hrnci priveďte do varu zvyšné mlieko.
  • Hrniec odstavte zo sporáka a vmiešajte puding.
  • Hrniec postavte na sporák a na strednom plameni za stáleho miešania priveďte puding do varu.
  • Vanilkový puding nechajte mierne vychladnúť.
  • Vmiešajte crème fraîche a limetkovú kôru.
  • Jahody umyte, očistite a odstráňte zelené časti.
  • Puding rozotrite na vychladnutý sušienkový základ.
  • Jahody rozpolte alebo rozštvrťte a naaranžujeme na puding.
  • Červenú polevu pripravte podľa návodu na obale a natrieme ju na jahody.
  • Jahodovú tortu dajte vychladiť do chladničky aspoň na 3 hodiny, najlepšie cez noc.
  • Ozdobte kúskami bielej čokolády.
Jahodová torta s pudingom na tácke.
www.yummytemple.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie jahodové recepty ! Chcete knedle, koláče, buchty alebo sirup? U nás si vyberie každý.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.