Torta s punčovou polevou

Torta s punčovou polevou

Čo budeme potrebovať

Na korpus

  1. 12 vajec
  2. 2 lyžičky soli
  3. 12 lyžíc múky
  4. 12 lyžíc cukru
  5. 2 lyžičky prášku do pečiva

Na sirup

  1. 120 g cukru
  2. 2 lyžice kakaa
  3. 150 ml vody
  4. 150 ml rumu

Na náplň

  1. 7 lyžíc višňového džemu
  2. 100 g hrozienok (alebo sušených brusníc)

Na polevu

  1. 3 bielky
  2. 8 lyžíc práškového cukru
  3. 2 lyžice višňovej šťavy

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  2. Vymastíme si dve tortové formy a ich dno vyložíme papierom na pečenie
  3. Na korpus si oddelíme bielky od žĺtkov
  4. Žĺtky vyšľaháme so soľou, aby nám vznikol tuhý sneh
  5. Vo vedľajšej mise zmiešame žĺtky s cukrom
  6. Potom začneme pomaly vmiešavať múku s práškom do pečiva
  7. Keď je žĺtková zmes premiešaná, začneme opatrne zamiešavať vyšľahaný sneh
  8. Takto vytvorené cesto si rozdelíme do dvoch pripravených foriem a dáme piecť
  9. V rúre korpusy pečieme 20 – 25 minút
  10. Korpusy potom vyberieme a necháme ich na 10 minút schladiť vo forme
  11. Až potom ich z foriem vyberieme a necháme ich vychladnúť na mriežke
  12. Na prípravu sirupu vložíme všetky ingrediencie do väčšieho hrnca a privedieme do varu
  13. Zmes varíme asi 2 minúty
  14. Potom zložíme z platne a dáme bokom
  15. Jeden z korpusov nakrájame na malé kocky a vložíme ho do misy
  16. Pridáme hrozienka alebo brusnice
  17. Tieto nakrájané kocky začneme polievať uvareným sirupom
  18. Pozor, aby sme kocky korpusu nepremáčali, preto nám môže aj trochu sirupu zostať
  19. Druhý korpus si rozpolíme
  20. Jednu polovicu vložíme do guľatej tortovej formy a tú potrieme višňovou marmeládou
  21. Hore položíme namočené kocky korpusu
  22. Druhú polovicu korpusu potrieme taktiež višňovou marmeládou
  23. Tú položíme natretou stranou dole na sirupom poliate kocky
  24. Tortu prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme ho
  25. Tortu takto zaťaženú dáme do chladničky
  26. Druhý deň si vyšľaháme na vodnom kúpeli s vriacou vodou tri bielky a cukor
  27. Keď sa začnú vytvárať tuhé vrcholky, pridáme višňovú šťavu
  28. Pokračujeme v šľahaní do veľmi hustej a pevnej konzistencie
  29. Z torty odstránime formu a potrieme ju bielkovou polevou
  30. Tortu si dozdobíme podľa nášho priania, napríklad sušeným ovocím
Misa plná tortového korpusu so šľahačkou a sirupom.
Zdroj: allrecipes.com

Ak premýšľate ako si tento recept ešte viac vyšperkovať, je to možné s domácou marmeládou. Ak neviete ako na nej pozrite sa tu na tietorecepty na domácej marmelády.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.