Torta s punčovým korpusom

Torta s punčovým korpusom

Táto ovocná torta je tak originálna, že ste určite nikdy nič podobné neskúšali! Od krémovej polevy cez ľahký nadýchaný korpus torte, jednoducho všetko. Táto torta bude ozdobou všade, kde ju budete podávať!

Čo budeme potrebovať

Na cesto

  1. Mlieko – podľa potreby
  2. 4 vajcia
  3. 225 g polohrubej múky
  4. 2 lyžičky vanilkového extraktu
  5. 225 g cukru krupica
  6. 225 g mäkkého masla
  7. Prášok do pečiva
  8. 150 ml hrnček jahodového džúsu (alebo granátového jablka)
  9. Panák punčového likéru
  10. 4 kvapky červeného potravinárskeho farbiva

Na pomazanie

  1. 230 g smotanového syra
  2. 125 g cukru kryštál
  3. 215 ml smotany na šľahanie
  4. Panák punčového likéru

Na polevu

  1. 250 ml jahodového džúsu
  2. 150 g práškového cukru
  3. 100 g kukuričného škrobu
  4. Voda

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  2. Pripravíme si tortovú formu, ktorú vymastíme maslom alebo ho vysypeme múkou
  3. V mise s vyšľaháme cukor s maslom
  4. Postupne začneme zašľahávať vajcia, extrakt, potravinárske farbivo a punčový likér
  5. Vyšľaháme si hladký krém
  6. Vedľa si zmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a postupne začneme zamiešavať do vaječnej zmesi
  7. Hotové cesto vlejeme do pekáča a rovnomerne ho rozotrieme
  8. Umiestnime cesto do rúry a pečieme ho 30 minút
  9. Upečenú piškótu vyberieme z rúry a necháme ju vychladnúť.
  10. Na gélovú polevu zmiešame v menšom hrnčeku džús a cukor
  11. Zmes pomaly zahrievame a nakoniec ju privedieme do varu
  12. Vedľa si zmiešame vodu so škrobom, tak aby sa škrob vo vode úplne rozpustil
  13. Rozpustený škrob potom nalejeme do horúceho jahodového džúsu a miešame, kým zmes nezíska lesklú gélovú konzistenciu
  14. Zmes dáme do chladničky a necháme vychladnúť.
  15. Na krém si zmiešame syr s cukrom a miešame pokiaľ sa cukor úplne nerozpustí
  16. Pridáme likér, šľahačku a všetko vyšľaháme do pevnej štruktúry
  17. Akonáhle je korpus vychladnutý potrieme ho šľahačkovým krémom a polejeme jahodovou polevou

Punčový korpus je najlepší, keď ho necháte odležať aspoň 3 hodiny v chladničke, ak nie cez noc, aby sa punčová aróma a chuť plne rozvinuli.

Ružový korpus so šľahačkou a želé.
Zdroj: foodgawker.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.