Už ste o ňom počuli? Je úplne jednoduchý a zvládne ho naozaj každý. Preto sa s vami rada podelím o jeden super rýchly recept na tortu, ku ktorému budete potrebovať iba 2 ingrediencie.
Ingrediencie
- 255 g čokolády na varenie
- 4 veľké vajcia
Postup
- Rúru si predhrejte na 170 ° C a opäť vymažte formu na tortu maslom alebo vyložte papierom na pečenie.
- Čokoládu rozlámte a vysypte do misky vhodnej do mikrovlnky. Nechajte rozpustiť. Prípadne pridajte trochu rastlinného tuku.
- Oddeľte žĺtky od bielkov.
- Bielky vyšľahajte ručným šľahačom, aby vznikol pevný sneh.
- Do rozpustenej čokolády postupne primiešajte žĺtky a poriadne zamiešajte.
- Pomocou gumovej špachtle pridávajte k čokoláde sneh. Miešajte tak, aby cesto bolo nadýchané.
- Následne prelejte do pripravenej formy, rovnomerne rozotrite.
- Vložte do rúry a pečte po dobu 30 minút.
- Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
- Nakoniec opatrne vyklopte tortu z formy a ozdobte napr. posypaním práškového cukru a podávajte so zmrzlinou či s kúskami ovocia.