Nebesky jemný dezert, ktorý sa skutočne rozplýva na jazyku.
Ingrediencie
- 200 g čokoládových venčekov
- 60 g masla
- 200 g mliečnej čokolády
- 200 g kvalitnej horkej čokolády
- 600 ml smotany na šľahanie
- ovocie na ozdobu
Postup
- Venčeky rozdrvte v mixéri.
- Pridajte zmäknuté maslo a znova rozmixujte, zmes by mala pripomínať mokrý piesok.
- Preložte do tortovej formy a udusajte rovnomerne po celom dne.
- Dajte stuhnúť do chladničky a pripravte si čokoládovú penu.
- Vo vodnom kúpeli rozpustite oba druhy čokolády.
- Elektrickým šľahačom vyšľahajte smotanu do tuha.
- Opatrne a po častiach pridávajte tekutú čokoládu a stierkou ju vmiešajte do šľahačky.
- Krém rozotrite na sušienkový korpus a nechajte stuhnúť v chladničke 3 – 6 hodín, ideálne cez noc.
- Ozdobte po okraji šľahačkou a čerstvým ovocím.