Na tejto orechovej torte s ovocím si pochutnáte. Na prípravu je jednoduchý a zvládne ho aj ten, kto s pečením ešte len začína. Inšpirujte sa!
Ingrediencie na cesto
- 225 g hladkej múky
- 75 g cukru
- 100 g práškového cukru
- 175 g zmäknutého masla
- 3 vajcia
- 1 balenie kypriaceho prášku do pečiva
- 150 ml čerstvo vylisovanej pomarančovej šťavy
- 150 g sušených marhúľ
- 75 g brusníc
- 50 g nasekaných pekanových orechov
- 1/2 lyžičky mlatej škorice
Ingrediencie na posyp
- 6 lyžíc medu
- 50 g sušených marhúľ
- 25 g sušených brusníc
- 25 g pekanových orechov
Postup
- V malom hrnci zohrejte 150 g nakrájaných sušených marhúľ, 75 g sušených brusníc a 150 ml pomarančovej šťavy. Priveďte do varu, potom zložte z platne a nechajte vychladnúť.
- Dno okrúhle formy vymažte tukom a vysypte múkou. Predhrejte si rúru na 180 °C.
- V mise zmiešajte 100 g práškového cukru, 75 g kryštálového cukru a 175 g zmäknutého masla. Šľahajte, kým zmes nebude nadýchaná.
- Potom pridajte jedno po druhom vajci a dobre prešľahajte. Postupne pridávajte aj 225 g hladkej múky.
- Následne vmiešajte aj vychladnuté ovocie a nasekané pekanové orechy. Nakoniec primiešajte prášok do pečiva a mletú škoricu.
- Vzniknuté cesto nalejte do pripravenej tortovej formy a pečte cca 50 minút dozlatista. Vyskúšajte špajľou, či je cesto upečené.
- Nechajte 15 minút vychladnúť vo forme, potom piškótu vyberte a nechajte úplne vychladnúť.
- Medzitým si v malom hrnci rozohrejte med, vmiešajte sušené marhule, brusnice a pekanové orechy. Priveďte do varu a potom nechajte chladnúť.
- Nie úplne vychladnutú polevou potrite vychladnutý korpus a potom nechajte celú tortu vychladnúť.