Rýchly, ľahký a výdatný vegánsky obed, ktorý vás zasýti raz, dva. Pokiaľ hľadáte ľahký pokrm, ktorý je zároveň čerstvý a zdravý, tieto plnené tortilly sú tým správnym riešením. Je to tiež skvelá voľba pre jedlo so sebou na cesty!
Čo budeme potrebovať
Na placky
- 100 g nevarené zelené šošovky
- 150 g zemiakov
- 15 g indického korenia
- ½ soli
- Štipka korenia
Na wrap
- 3 mrkvy (ošúpané)
- 2 lyžičky oleja
- Cibuľa (nakrájaná na mesiačiky)
- 240 ml bieleho jogurtu
- Strúčik cesnaku (lisovaný)
- ½ soli
- Štipka korenia
- Veľké tortilly
- 60 g baby špenátu (alebo rukoly)
Postup
- Do veľkého hrnca pridáme zemiaky nakrájané na kocky spoločne so šošovkou a zalejeme všetko 2 litre vody
- Privedieme do varu, keď sa zmes začne variť, znížime teplotu a zmes varíme v odkrytom hrnci 15 – 20 minút
- Šošovka musí byť rozvarená a zemiaky mäkké
- Po uvarení zemiaky aj šošovku scedíme
- Rúru si predhrejeme na 220 stupňov a plech vyložíme papierom na pečenie
- Do hrnca k zemiakom a šošovke pridáme indické korenie, soľ, korenie a všetko spoločne rozšťoucháme a premiešame
- Z tejto zmesi začneme tvarovať klátiky podobné čevabčiči
- Hotové kolíky rozprestrieme na plech a pečieme približne 25 – 30 minút, kým nezozlátnu
- Mrkva si medzitým nakrájame na tenké rezančeky
- Na stredne vysokú teplotu rozpálime panvicu s olejom, do ktorej vhodíme nakrájanú mrkvu a začneme smažiť
- Mrkva restujeme približne 3 – 4 minúty
- Potom pridáme cibuľu a znovu restujeme, kým cibuľa dostatočne nezmäkne
- Na cesnakovú omáčku si zmiešame jogurt, cesnak, soľ a korenie v menšej miske
- Tortilly začneme plniť najskôr omáčkou, potom baby špenátom, orestovanou mrkvou s cibuľou a šošovkovými čevabčičmi
- Tortillu zabalíme a podávame