Toskánska bábika s paradajkami a bylinkami

Toskánska bábika s paradajkami a bylinkami

V tomto rustikálnom a elegantnom recepte ucítite slnečné chute Toskánska! Pokrm je dostatočne rýchly, aby ste si ho mohli pripraviť ako ľahkú večeru počas pracovného týždňa, ale zároveň neuveriteľne lahodný, takže sa hodí aj pre nečakanú návštevu, ktorú chcete pohostiť.

Čo budete potrebovať

  • 1 lyžica extra panenského olivového oleja
  • 2 lyžice masla
  • 1 bravčová bábika s hmotnosťou cca 500 – 600 g
  • 1 stredná žltá cibuľa, nakrájaná na plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na tenké plátky
  • 1 šálka suchého bieleho vína
  • 1 lyžica čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
  • 400 g konzervovaných cherry paradajok, scedených
  • 1 a 1/2 lyžičky nasekaných čerstvých listov rozmarínu
  • 1 a 1/2 lyžičky nasekaného čerstvého tymiánu
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • 1 lyžica nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • cestoviny podľa vašej voľby, uvarené
  • rozdrobená gorgonzola alebo kozí syr (voliteľne)

Postup

  • Predhrejte rúru na 220 °C.
  • Bravčové mäso osoľte a okoreňte.
  • Zahrejte olivový olej a 1 lyžicu masla vo veľkej panvici vhodnej do rúry na stredne vysokom plameni a opekajte bravčové mäso rovnomerne zo všetkých strán, podľa potreby otáčajte.
  • Vyberte z panvice a dajte bokom.
  • V rovnakej panvici rozpustite zvyšné maslo a cibuľu a cesnak opekajte na strednom plameni asi 8 minút, alebo kým cibuľa nezezlátne.
  • Vmiešajte víno, znížte teplotu na minimum a varte.
  • Počas toho zoškrabujte hnedé kúsky zo stien panvice.
  • Keď sa víno zredukuje na polovicu, vmiešajte citrónovú šťavu, cherry paradajky, rozmarín a tymián a povarte.
  • Varte, kým sa zmes mierne nezredukuje.
  • Bravčovú bábiku vráťte do panvice a presuňte panvicu do rúry.
  • Pečte asi 15 minút alebo pokiaľ teplomer na mäso vložený do stredu mäsa neukáže 63 °C.
  • Preložte na doštičku a nechajte mäso asi 5 minút odpočinúť.
  • Do paradajkovej zmesi v panvici vmiešajte citrónovú kôru a podľa potreby dochuťte soľou a korením.
  • Nakrájané bravčové mäso s pečenými paradajkami a cibuľou podávajte s uvarenými cestovinami podľa vašej voľby.
  • Ozdobte nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou a rozdrobeným syrom.
Plátky bábiky s cherry paradajkami a cestovinami na tanieri s vedľa položeným príborom.
www.mutti-parma.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.