Toskánska polievka Pancotto

Toskánska polievka Pancotto

Tento recept na polievku z chleba je v Taliansku veľmi tradičný a obľúbený.

Stane sa aj vašim obľúbeným domácim receptom?

Ingrediencie:

  • 250 g starého chleba
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1/2 jemne nasekanej cibule
  • 1 jemne nastrúhaná menšia mrkva
  • 1/2 jemne nastrúhaného zeleru (menšia buľva)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička chilli vločiek
  • 1 l vody
  • 80 g nastrúhaného parmezánu
  • soľ

Postup:

  • Chleba nakrájajte alebo natrhajte na menšie kúsky a dajte do misky
  • Ak je chlieb tvrdší zalejte troškou vody aby zmäkol, rozdrobte a dajte bokom
  • Vo väčšom hrnci rozpáľte olej, pridajte cibuľu, mrkvu, zeler, celý strúčik cesnaku a opekajte kým koreňová zelenina nezmäkne.
  • Až zmäkne prilejte 1 l vody a chilli. Priklopte pokrievkou a nechajte dusiť pokiaľ sa zelenina nerozvarí.
  • Pridajte chlieb a varte kým sa chlieb nerozvarí a polievka nebude hustá a krémová. Trvá to asi 10 minút.
  • Pridajte polovicu nastrúhaného syra, premiešajte a hrniec stiahnite z ohňa.
  • Polievku podávajte zasypanú zvyšným syrom.

Pri podávaní môžete polievku ozdobiť nasekanými bylinkami zo záhradky.

Bylinkami môžete nielen dekorovať hotové pokrmy, ale tiež ich využiť ako hlavnú ingredienciu vo výborných bylinkových receptoch .

Tanier s polievkou a chlebovými krutónmi.
Zdroj: cookscountry.com

Chuť polievky môžete pozdvihnúť opečením chleba na slanine.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.