Toskánska zemiaková

Toskánska zemiaková

Táto talianska polievka s chuťou klobásy pohladí vaše chuťové poháriky. Má bohatú krémovú chuť, ktorá je perfektná na každý všedný deň. Obsahuje len pár ingrediencií, ale výsledný pokrm je úplne dokonalý.

Ingrediencie:

  • 460 g talianskej klobásy
  • 6 hrnčekov kuracieho vývaru
  • 1 kg zemiakov (ideálne odroda Russet)
  • Soľ podľa chuti
  • 1/2 lyžičky drvených vločiek červeného korenia
  • 1/2 čerstvého kelu
  • 1 hrnček smotany na šľahanie

Postup:

  • Klobásu vyberieme z črievka. Zemiaky olúpeme a nakrájame na rovnako veľké kocky. Kel opláchneme a rozkrájame na kúsky.
  • Na strednom ohni zahrejeme veľký hrniec, vhodíme doň klobásu, vareškou ju rozdelíme na drobné kúsky a opekáme zhruba 5 minút, kým klobása nezhnedne.
  • Prilejeme kurací vývar, zemiaky, soľ, červené korenie a varíme asi 15 minút, až sú zemiaky mäkké.
  • Pomocou dierovanej naberačky odoberieme 1 hrnček zemiakov z polievky, dáme do misky a pomocou vidličky ich roztlačíme.
  • Vrátime ich späť do hrnca, pretože poslúži na zahustenie polievky.
  • Pridáme kel, smotanu a premiešame. Necháme ďalšie 3 – 4 minúty povariť, aby kel trochu zvädol.
  • Osolíme, okoreníme, zamiešame a môžeme odstaviť aj servírovať.
Talianska zemiaková polievka s klobásou a smotanou na šľahanie.
Zdroj: https://www.missinthekitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.