Táto talianska polievka s chuťou klobásy pohladí vaše chuťové poháriky. Má bohatú krémovú chuť, ktorá je perfektná na každý všedný deň. Obsahuje len pár ingrediencií, ale výsledný pokrm je úplne dokonalý.
Ingrediencie:
- 460 g talianskej klobásy
- 6 hrnčekov kuracieho vývaru
- 1 kg zemiakov (ideálne odroda Russet)
- Soľ podľa chuti
- 1/2 lyžičky drvených vločiek červeného korenia
- 1/2 čerstvého kelu
- 1 hrnček smotany na šľahanie
Postup:
- Klobásu vyberieme z črievka. Zemiaky olúpeme a nakrájame na rovnako veľké kocky. Kel opláchneme a rozkrájame na kúsky.
- Na strednom ohni zahrejeme veľký hrniec, vhodíme doň klobásu, vareškou ju rozdelíme na drobné kúsky a opekáme zhruba 5 minút, kým klobása nezhnedne.
- Prilejeme kurací vývar, zemiaky, soľ, červené korenie a varíme asi 15 minút, až sú zemiaky mäkké.
- Pomocou dierovanej naberačky odoberieme 1 hrnček zemiakov z polievky, dáme do misky a pomocou vidličky ich roztlačíme.
- Vrátime ich späť do hrnca, pretože poslúži na zahustenie polievky.
- Pridáme kel, smotanu a premiešame. Necháme ďalšie 3 – 4 minúty povariť, aby kel trochu zvädol.
- Osolíme, okoreníme, zamiešame a môžeme odstaviť aj servírovať.