Toskánske kura z multifunkčného hrnca

Toskánske kura z multifunkčného hrnca

Toto pomaly varené toskánske kura je plné chutí a tak jednoduché na prípravu! O ľahký a chutný obed či večeru máte hneď postarané!

Ingrediencie

  • 6-8 kuracích stehien bez kostí
  • 1 lyžica olivového oleja alebo masla
  • 6 strúčikov cesnaku, mletý
  • 1 šálka smotany na varenie
  • 80 ml kuracieho vývaru
  • 3/4 šálky strúhaného parmezán syra
  • 1 polievková lyžica talianskeho korenia
  • 1 čajová lyžička drvených vločiek červené čili papričky
  • morská soľ a čerstvé namleté čierne korenie
  • 1/2 šálky sušených paradajok (nasekaných)
  • 2 šálky špenátu (nasekaný)

Postup

  • V strednej panvici si rozpáľte olej alebo maslo.
  • Pridajte cesnak a duste asi minútu, kým nebude viac voňať.
  • Pridajte smotanu s kuracím vývarom a priveďte k miernemu varu. Následne znížte na nižšiu teplotu a duste asi 10 minút.
  • Omáčka by mala dostatočne zhustnúť.
  • Medzitým umiestnite kuracie stehná na spodnú časť vášho multifunkčného hrnca.
  • Kuracie stehná zľahka dochuťte talianskym korením, drvenými vločkami červenej čili papričky, morskou soľou a čiernym korením.
  • Navrch pridajte nasekané sušené paradajky.
  • Keď je smotanová omáčka hotová, znížte teplotu a po kúskoch zašľahajte parmezán, kým omáčka nebude hladká.
  • V prípade potreby omáčku dochuťte.
  • Následne omáčku rovnomerne nalejte na kuracie stehná v multifunkčnom hrnci.
  • Zaklopte hrniec a nechajte kurča variť po dobu 3 až 4 hodín pri vysokej teplote alebo 6 až 8 hodín pri nižšej teplote.
  • Po uplynutí doby varenia kura opatrne vyberte z nádoby a odložte bokom. Pokiaľ kurča ešte nie je hotové, nastavte hrniec na vyššiu teplotu varenia.
  • Pridajte nasekaný špenát do omáčky v multifunkčnom hrnci a miešajte, pokiaľ nie je špenát poriadne spojený so smotanovou omáčkou.
  • Pri podávaní vždy kura polejte smotanovou omáčkou s cesnakom, špenátom a paradajkami. Najlepšie chutí s ryžou, kuskusom alebo cestovinami.
kura na smotane z elektrického hrnca
zdroj: eatwell101.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.