Toto pomaly varené toskánske kura je plné chutí a tak jednoduché na prípravu! O ľahký a chutný obed či večeru máte hneď postarané!
Ingrediencie
- 6-8 kuracích stehien bez kostí
- 1 lyžica olivového oleja alebo masla
- 6 strúčikov cesnaku, mletý
- 1 šálka smotany na varenie
- 80 ml kuracieho vývaru
- 3/4 šálky strúhaného parmezán syra
- 1 polievková lyžica talianskeho korenia
- 1 čajová lyžička drvených vločiek červené čili papričky
- morská soľ a čerstvé namleté čierne korenie
- 1/2 šálky sušených paradajok (nasekaných)
- 2 šálky špenátu (nasekaný)
Postup
- V strednej panvici si rozpáľte olej alebo maslo.
- Pridajte cesnak a duste asi minútu, kým nebude viac voňať.
- Pridajte smotanu s kuracím vývarom a priveďte k miernemu varu. Následne znížte na nižšiu teplotu a duste asi 10 minút.
- Omáčka by mala dostatočne zhustnúť.
- Medzitým umiestnite kuracie stehná na spodnú časť vášho multifunkčného hrnca.
- Kuracie stehná zľahka dochuťte talianskym korením, drvenými vločkami červenej čili papričky, morskou soľou a čiernym korením.
- Navrch pridajte nasekané sušené paradajky.
- Keď je smotanová omáčka hotová, znížte teplotu a po kúskoch zašľahajte parmezán, kým omáčka nebude hladká.
- V prípade potreby omáčku dochuťte.
- Následne omáčku rovnomerne nalejte na kuracie stehná v multifunkčnom hrnci.
- Zaklopte hrniec a nechajte kurča variť po dobu 3 až 4 hodín pri vysokej teplote alebo 6 až 8 hodín pri nižšej teplote.
- Po uplynutí doby varenia kura opatrne vyberte z nádoby a odložte bokom. Pokiaľ kurča ešte nie je hotové, nastavte hrniec na vyššiu teplotu varenia.
- Pridajte nasekaný špenát do omáčky v multifunkčnom hrnci a miešajte, pokiaľ nie je špenát poriadne spojený so smotanovou omáčkou.
- Pri podávaní vždy kura polejte smotanovou omáčkou s cesnakom, špenátom a paradajkami. Najlepšie chutí s ryžou, kuskusom alebo cestovinami.