Kombinácia chrumkavej, ľahko opečenej tortilly na vonkajšej strane a hemenexu vo vnútri, vám v puse zanechá úžasnú chuť a rovnováhu medzi chuťami a textúrami. Môžete použiť chrumkavú slaninu, alebo kuraciu šunku pokiaľ ju máte práve po ruke. Pokiaľ mäso nejete vôbec, môžete pridať restovanú zeleninu.
Čo budeme potrebovať
- 5 g masla
- 2-3 veľké vajcia (rozšľahané)
- 2 štipky soli
- čierne korenie
- 2 plátky syra Mozzarella
- 2-3 plátky šunky
- 1/2 lyžičky masla
- 1 veľká tortilla
Postup
- Vajcia rozšľahajte a pridajte soľ, mleté čierne korenie a znovu premiešajte.
- Medzitým rozohrejte panvicu na stredne vysokú teplotu a pridajte 5 g masla.
- Maslo necháme rozpustiť.
- Do panvice nalejte rozšľahané vajcia a varte pri stredne vysokej teplote.
- Omeletu otočte a pečte z druhej strany.
- Doprostred pridajte syr a potom šunku. Teraz začnite rolovať omeletu. Vyberte a dajte bokom.
- Znovu stiahnite teplotu a potom pridajte 1/2 lyžičky masla. Nechajte maslo rozpustiť.
- Vložte tortillu do panvice a nechajte ju v nej 10-15 sekúnd, potom na nej položte hotovú vaječnú tortillu.
- Zrolujte tortillu cez vaječnú omeletu a ešte chvíľu opekajte, aby jej krusta bola úplne chrumkavá.