Tosrtilla plnená šunkou, vajcami a syrom

Tosrtilla plnená šunkou, vajcami a syrom

Kombinácia chrumkavej, ľahko opečenej tortilly na vonkajšej strane a hemenexu vo vnútri, vám v puse zanechá úžasnú chuť a rovnováhu medzi chuťami a textúrami. Môžete použiť chrumkavú slaninu, alebo kuraciu šunku pokiaľ ju máte práve po ruke. Pokiaľ mäso nejete vôbec, môžete pridať restovanú zeleninu.

Čo budeme potrebovať

  • 5 g masla
  • 2-3 veľké vajcia (rozšľahané)
  • 2 štipky soli
  • čierne korenie
  • 2 plátky syra Mozzarella
  • 2-3 plátky šunky
  • 1/2 lyžičky masla
  • 1 veľká tortilla

Postup

  • Vajcia rozšľahajte a pridajte soľ, mleté čierne korenie a znovu premiešajte.
  • Medzitým rozohrejte panvicu na stredne vysokú teplotu a pridajte 5 g masla.
  • Maslo necháme rozpustiť.
  • Do panvice nalejte rozšľahané vajcia a varte pri stredne vysokej teplote.
  • Omeletu otočte a pečte z druhej strany.
  • Doprostred pridajte syr a potom šunku. Teraz začnite rolovať omeletu. Vyberte a dajte bokom.
  • Znovu stiahnite teplotu a potom pridajte 1/2 lyžičky masla. Nechajte maslo rozpustiť.
  • Vložte tortillu do panvice a nechajte ju v nej 10-15 sekúnd, potom na nej položte hotovú vaječnú tortillu.
  • Zrolujte tortillu cez vaječnú omeletu a ešte chvíľu opekajte, aby jej krusta bola úplne chrumkavá.
Košíček plný lahodne vyzerajúcej tortilly plnené šunkou, syrom a vajcami.
Zdroj: recipetineats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.