Tradičná ázijská polievka pho bo

Tradičná ázijská polievka pho bo

Vďaka rozmanitému koreniu a pikantnej chuti, ktorú môžete docieliť pridaním typických omáčok, môže táto polievka údajne pomôcť aj pri prechladnutí.

Ingrediencie:

  • 2 žlté cibule
  • čerstvý zázvor, cca 8 cm
  • 5 hviezdičiek anízu
  • 6 celých klinčekov
  • 1 škoricová tyčinka
  • 2 PL hnedého cukru
  • 8 šálok hovädzieho vývaru
  • 2 PL rybie omáčky
  • 1 PL oleja
  • 300 g suchých ryžových rezancov
  • 300 g hovädzie sviečkové

Na zdobenie

  • 1/2 bielej cibule
  • 2 šálky fazuľových klíčkov
  • 1 zväzok thajskej bazalky
  • 1 zväzok vietnamského koriandra
  • chilli papričky
  • 1 limetka

Postup:

  1. Cibuľu a zázvor olúpte a rozpoľte.
  2. Predhrejte rúru na približne 180°C, cibuľu a zázvor položte na plech rezom hore a potrite ich malým množstvom oleja.
  3. Pečte asi 8-10 minút, aby ich povrch mierne nezhnedol.
  4. Aníz, klinčeky a zahrejte v hrnci, kým sa nerozvonia.
  5. Pridajte cibuľu, zázvor, hovädzí vývar a premiešajte.
  6. Priveďte zmes do varu, prikryte pokrievkou a varte aspoň 30 minút.
  7. Následne vývar preceďte a cibuľu, zázvor a korenie vyhoďte.
  8. Do horúceho vývaru vmiešajte rybiu omáčku a cukor.
  9. V prípade potreby vývar dosoľte.
  10. Ryžové rezance uvarte podľa návodu na obale.
  11. Potom ich sceďte a krátko prepláchnite studenou vodou.
  12. Hovädziu sviečkovú nakrájajte na veľmi tenké plátky proti vláknu.
  13. Do každej misky dajte rezance a plátky mäsa.
  14. Prelejte vriacim vývarom, ozdobte bylinkami a na záver pridajte vylisovanú limetkovú šťavu.
Tradičná ázijská polievka a ryžovými rezancami.
zdroj: meatlovessalt.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.