Napriek tomu, že sú si recepty na kulajdu dosť podobné, môžu sa líšiť postupom.
INGREDIENCIA:
- 5 zemiakov
- 200 g húb
- 3 vajcia uvarené natvrdo
- 600 ml mlieka alebo smotany
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice hladkej múky
- 1 lyžica sterilizovaného kôpru
- 2 lyžice octu
- soľ
- korenie
POSTUP:
- Zemiaky si olúpte, nakrájajte na kocky a dajte variť do osolenej vody spolu s plátkami húb.
- Medzitým, čo sa zemiaky varia, si nachystajte zápražku z masla a múky.
- Tú potom postupne podlievajte studeným mliekom a šľahajte, aby sa netvorili hrudky.
- Tento bešamel nechajte 10 minút variť za občasného miešania, osoľte ho a okoreňte a pridajte kôpor.
- Nakoniec pridajte zemiaky, huby, nakrájané vajcia a dochuťte octom.