Tradičná macedónska musaka

Tradičná macedónska musaka

Jednoduchý recept z mletého hovädzieho mäsa, korenia a zemiakov. Tento tradičný macedónsky recept uspokojí aj tých najnáročnejších stravníkov, pretože chutí jednoducho božsky!

Ingrediencie

  • 6 zemiakov, olúpaných, nakrájaných na 0,6 cm okrúhle plátky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 stredná cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 lyžica mletého cesnaku
  • 1 čajová lyžička papriky
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1/4 šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 3 vajcia
  • 2 šálky mlieka

Postup

  1. Predhrejte rúru na 190 °C.
  2. Varte nakrájané zemiaky vo vriacej osolenej vode po dobu 5 minút; sceďte pod studenou vodou a okamžite ochlaďte.
  3. Dajte bokom.
  4. Na panvici zohrejte na strednom ohni olivový olej a pridajte cibuľu; restujte 2 minúty.
  5. Pridajte mleté ​​hovädzie mäso, rozdrvte a restujte do zhnednutia asi 5 minút.
  6. Primiešajte cesnak.
  7. Pridajte paradajkový pretlak a miešajte, kým nebude úplne zapracovaný.
  8. Hovädzie mäso dochuťte paprikou, soľou a čiernym korením.
  9. Ochutnajte a prípadne dokoreňte.
  10. Odoberte z tepla a odložte bokom.
  11. Vymažte pekáč 33 x 23 cm.
  12. Na pripravený pekáč navrstvite 1/3 nakrájaných zemiakov na dno.
  13. Zemiaky doplňte polovicou zmesi mletého hovädzieho mäsa.
  14. Na hovädzie mäso poukladajte 1/3 plátkov zemiakov.
  15. Pridajte zostávajúcu hovädziu zmes a na vrch dajte poslednú vrstvu zemiakov.
  16. Dajte bokom.
  17. V samostatnej miske rozšľahajte vajcia, potom zašľahajte mlieko, soľ a korenie.
  18. Pokračujte v šľahaní, kým nebude všetko dôkladne spojené.
  19. Nalejte zmes do pekáča.
  20. Pečte po dobu 45 až 55 minút, alebo kým nebudú zemiaky krásne zlatohnedé.
  21. Pred krájaním a podávaním nechajte 10 minút odpočívať.
Zemiaky z rúry s mletým mäsom po macedónsku v pekáči s vareškou.
www.diethood.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.