Tradičná maďarská gulášovka z hovädzieho mäsa so smotanou

Tradičná maďarská gulášovka z hovädzieho mäsa so smotanou

Táto polievka sa podáva po celom Rakúsku, Nemecku, Švajčiarsku a Maďarsku, ale nájdete ju aj v našich reštauráciách. My sme ale pre vás pripravili rovno aj recept na túto gulášovú polievku s hovädzím mäsom, aby ste si ju mohli vychutnať v pohodlí domova. S nami si môžete urobiť kompletný maďarský obed, pripravte si aj recept na tokáň , ktorý je plný lahodného mäsa.

Postup

  • 250 g cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 zelená paprika
  • 2 paradajky
  • pár vetvička čerstvej majoránky
  • extra panenský olivový olej
  • 500 g hovädzie holene (nakrájané na malé kocky)
  • 1 lyžička papriky
  • 1½ l hovädzieho vývaru
  • ½ lyžičky rasce
  • ocot z červeného vína
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 200 g zemiakov
  • kyslá smotana

Čo budeme potrebovať

  • Cibuľu olúpeme a nakrájame, cesnak olúpeme a prelisujeme, papriku zbavíme semienok a nakrájame na kocky. Paradajky nakrájame nadrobno. Majoránku oberte a nasekajte nadrobno.
  • Do veľkej panvice nalejte poriadnu dávku oleja.
  • Cibuľu, cesnak a korenie zľahka orestujte, kým nezmäknú.
  • Pridajte hovädzie mäso a pokračujte vo varení, kým mäso nezhnedne a zelenina nie je uvarená.
  • Vmiešajte papriku a varte ešte 2 minúty, potom pridajte 200 ml hovädzieho vývaru.
  • Priveďte do varu a varte, kým sa nezredukuje na polovicu.
  • Pridajte majorán, rascu, štipku octu, paradajky, paradajkový pretlak a dobre okoreňte.
  • Pridajte liter vývaru a varte, kým mäso a zelenina nezmäknú, asi 1½ až 2 hodiny.
  • Olúpte, nakrájajte a pridajte zemiaky, plus zvyšný vývar a varte, kým nie sú zemiaky uvarené.
  • Podávajte s kopčekom kyslej smotany.
Tanierik plný hutnej polievky s kyslou smotanou pečivom.
Zdroj: daringgourmet.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.